Ramundberget lanserar gratis matlagningskurs för ungdomar
Hem EFTER PLUGGET Ramundberget lanserar nu gratis matlagningskurs för ungdomar

Ramundberget lanserar nu gratis matlagningskurs för ungdomar

Publicerat av: Redaktionen

Ny matlagningskurs lär ungdomar att laga mat med Härjedalens specialiteter och lokala smaker.

Tillsammans med Nicklas Landgren, kökschef på restaurang Mor Britas, erbjuder Ramundberget ungdomar att avsluta sommarlovet med några riktigt roliga dagar där matlagning kombineras med kul aktiviteter på fjället och i dalgången.

17-19 augusti har ungdomar födda 2011 och äldre möjligheten att få lära sig laga mat ihop med Ramundbergets kökschef Nicklas Landgren. Kursen är gratis och vänder sig till aktiva matglada barn som vill lära sig grunderna inom hållbar matlagning. De kommer lära sig de viktigaste teknikerna i köket och få en bra kännedom om inhemska lokala råvaror och vad man kan göra med dem.

Ramundberget lanserar gratis matlagningskurs för ungdomar– Målet med kursen är att få upp ögonen för matlagning på ungdomarna så att de själva ska kunna laga mat till sin familj, vilket stärker deras självkänsla och underlättar vardagspusslet för föräldrar, säger Nicklas Landgren, kökschef på Mor Britas.

Fokus ligger på matlagning där dagarna varvas med teori och praktik ihop med möjligheten att testa på aktiviteter såsom fiske och cykling på fjället. Inga förkunskaper krävs och all sportutrustning finns att låna på Topsport, Ramundbergets sportbutik och uthyrning.

– Vi gör detta av flera skäl. Utöver att vi vill öka kännedom om Ramundberget som matdestination och vår vurm för lokalproducerat, närodlat och hållbarhet, så finns det ett större syfte. Majoriteten av Sveriges barn och ungdomar rör på sig för lite i förhållande till vad som är bra för dem. Vi ser detta som en hälsofrämjande insats där vi skapar ett tillfälle för ungdomar att lära sig mer om hälsosamma och hållbara kostval och att ta till vara på alla möjligheter till fysisk aktivitet som vi har här i närområdet, säger Philip Flacké, VD och ägare Ramundberget.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>