Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Storslam för ProCivitas elever på SM-finalen i Ung företagsamhet

Storslam för ProCivitas elever på SM-finalen i Ung företagsamhet

Publicerat av: Redaktionen

UF-företagen Rawstraw UF och Woodstone Design UF från ProCivitas i Malmö respektive Växjö kammade hem första och andra pris som årets UF-företag 2019.

Totalt deltog hundratals företag från hela Sverige i SM-finalen i Ung företagsamhet på Älvsjömässan.

Vinnarna i den prestigefulla kategorin Årets UF-företag 2019 heter Rawstraw UF och består av eleverna Daniel Lindqvist, Anna von Gross, Linnea Jerlebo, Elise Lindow och Josephine Daly Tempelaar från ProCivitas Gymnasium i Malmö.

Storslam för ProCivitas elever på SM-finalen i Ung företagsamhet

Rawstraw UF från ProCivitas Gymnasium Malmö vinnare i kategorin Årets UF-företagare 2019

Företaget tillverkar naturliga och nedbrytbara sugrör av svensk råghalm. Juryns motivering löd: “Årets UF-företag 2019 har skapat en innovativ produkt som ligger helt rätt i tiden.

Med starkt hållbarhetsfokus fyller företaget ett hål i marknaden med en liten lokal lösning på ett stort globalt problem. I den här gruppen har alla dragit sitt strå till stacken.”

Rawstraw UF får nu äran att representera Sverige i EM i Ung Företagsamhet – Company of the Year competition – som detta år går av stapeln den 3-5 juli i Lille, Frankrike.

Andra pris i samma kategori gick till elever från ProCivitas i Växjö. Woostone Design UF består av eleverna Hannah Martinelle och Josefin Andersson som läser andra året på Ekonomiprogrammet på ProCivitas Växjö. Företaget tillverkar ett grytunderlägg av ek och granitkeramik med både kyl- och värmefunktion. Företaget har i år även blivit månadens UF i Kronoberg och vunnit ProCivitas drakbo.

ProCivitas skolor har alltid satsat stort på entreprenörskap. Det är fjärde året någon av skolorna tar hem första priset i kategorin Årets UF-företagare. I år hade ProCivitas Växjö inte mindre än fyra finalister med på SM-finalen i Stockholm.

– Våra kompetenta och engagerade UF-lärare bidrar till att skapa framgångsrika entreprenörer som vi ser växa och framför allt lyckas efter gymnasiet, säger Johan Kåberg, rektor för ProCivitas Växjö.  – Vi följer våra elever efter studenten och vet att det går otroligt bra för dem, oavsett om de väljer att bli lärare, läkare, ingenjörer eller egna företagare.

Totalt har över 31 500 elever i Sverige drivit UF-företag under 2019. De cirka 800 deltagande eleverna från drygt 200 UF-företag kommer från hela landet och har via regionala deltävlingar tagit sig till SM-finalen som gick av stapeln 6-7 maj på Älvsjömässan i Stockholm. På plats i Stockholm har de, förutom att tävla, visat upp sina företag, sålt sina produkter och träffat andra UF-företagare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>