IES Linköping välkomnar barn från förskoleklass från och med augusti 2024
Hem NYHETER Från och med augusti 2024 välkomnar IES i Linköping barn från förskoleklass

Från och med augusti 2024 välkomnar IES i Linköping barn från förskoleklass

Publicerat av: Redaktionen

IES Linköping välkomnar barn från förskoleklass från och med augusti 2024.

Det betyder att dagens skola för årskurs 4-9 omvandlas till en F-9 skola, med kapacitet för totalt 800 elever.

IES Linköping välkomnar barn från förskoleklass från och med augusti 2024Internationella Engelska Skolan Linköping firar 20-årsjubileum i år. Nästa skolår skrivs ett nytt kapitel i skolans historia, då man öppnar portarna för elever i de yngre årskurserna F-3, samt ett nytt fritidshem. Skolan kommer att ha två klasser med 28 elever i varje årskurs upp till årskurs tre, och tre klasser per årskurs med 32 elever i varje klass i årskurserna 4-9.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda familjer i Linköping med omnejd en möjlighet att gå i en skola med vår internationella profil från förskoleklass, säger Ulf Bizzozero, rektor för IES Linköping.

Genom att börja på IES redan från förskoleklass får man uppleva den speciella IES-kulturen från början. Det handlar inte bara om att tidigt på ett naturligt sätt påbörja utvecklingen i det engelska språket och att träffa lärare och elever från andra delar av världen, utan också om en skolkultur med högt ställda kunskapsmål, där varje elev skall känna sig utmanad, och ingen elev lämnas efter.

– På IES är det som sker i och utanför klassrummet lika viktigt, säger Ulf Bizzozero. Vi strävar efter en lugn och trygg skolmiljö, där eleverna mår bra och kan fokusera på sina studier. Därför har vi tydliga ramar och rutiner, till exempel mobiltelefonförbud under skoldagarna, men också ett väl utbyggt elevvårdsteam för elevernas fysiska och mentala välbefinnande.

I samband med detta har IES tecknat ett nytt 20-årigt hyresavtal med fastighetsägaren Botrygg, för den imponerande skolbyggnaden från 1927, som byggnadsminnesförklarades 1994.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>