Hon blir ny gymnasiechef på Strömbackaskolan i Piteå
Hem KOMMUNER Hon blir ny gymnasiechef på Strömbackaskolan i Piteå kommun

Hon blir ny gymnasiechef på Strömbackaskolan i Piteå kommun

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det klart att det blir Annika Niklasson som efterträder Britta Dahlén som gymnasiechef på Strömbackaskolan i Piteå kommun.

Annika jobbar idag som rektor på skolan och har lång erfarenhet som både lärare och rektor.

Det var många kompententa sökande till tjänsten och skolchef Malin Westling är mycket nöjd med rekryteringen.

Hon blir ny gymnasiechef på Strömbackaskolan i Piteå

Annika Niklasson börjar sin tjänst som gymnasiechef vid årsskiftet.

— Vi är väldigt glada att Annika tackat ja till tjänsten. Annika kommer med sin erfarenhet, ledarskap och sitt lösningsorienterade arbetssätt fortsatt leda utvecklingsarbetet för att kunna möta framtiden med samma höga kvalitet på Strömbackaskolan, säger Malin Westling, skolchef i Piteå kommun.

Malin tillägger att hon är glad över att ha träffat många kompetenta och erfarna kandidater som visat intresse för att arbeta i Piteå kommun.

Annika arbetar i dag som rektor på Skolenhet Magne, där Fordons- och transportprogrammet, Industritekniska programmet och den anpassade gymnasieskolas program ingår. Annika har jobbat på skolan sedan 1996 och ser fram emot det nya uppdraget.

—Jag är jätteglad över förtroendet, jag har jobbat både som lärare och rektor på skolan och det känns fantastiskt roligt att få jobba på en övergripande nivå på skolan som jag tycker så mycket om. Det är ett ärofyllt och utmanande uppdrag som jag tar mig an med största respekt och ödmjukhet. Vi ska hålla fortsatt hög kvalitet, förbereda våra elever för arbetslivet och fortsatta studier. Strömbackaskolan ska vara ett självklart val för våra unga och ett attraktivt val för inflyttning. Jag ser fram emot uppdraget och att utvecklas tillsammans med alla kompetenta kollegor, säger Annika Niklasson.

Annika tillträder sin nya tjänst den 1 januari och kommer att jobba parallellt med nuvarande gymnasiechef för överlämning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>