Hem Nyheter Gymnasiemässan blir Digitala gymnasiemässan 2020

Gymnasiemässan blir Digitala gymnasiemässan 2020

Publicerat av: Redaktionen

Gymnasiemässan, Sveriges största gymnasiemässa, äger vanligtvis rum på Stockholmsmässan.

Nu omvandlas den och blir Digitala gymnasiemässan 2020.

Den 19 till 21 november får 26 000 högstadieelever i Stockholms gemensamma gymnasieregion möjlighet att träffa sin framtida gymnasieskola i en virtuell mässmiljö.

Gymnasiemässan blir Digitala gymnasiemässan 2020

I år ska över 26 000 niondeklassare i Stockholms län, Håbo och Gnesta göra sitt gymnasieval. När Gymnasiemässan ställs in med anledning av Covid-19 får eleverna nu chansen att träffa över 100 gymnasieskolor från Stockholms län live på den Digitala gymnasiemässan 2020.

Digitala gymnasiemässan är ett samarrangemang mellan Stockholmsmässan och Gymnasieantagningen Storsthlm och i partnerskap med gymnasium.se.

– Den fysiska Gymnasiemässan på Stockholmsmässan har sedan 1992 varit ett årligt och självklart inslag där information, inspiration och vägledning är ledorden. När vi under rådande situation inte får genomföra en fysisk gymnasiemässa var det digitala alternativet givet att erbjuda. Tack vare vårt samarrangemang med Gymnasieantagningen Storsthlm och vår nya samarbetspartner gymnasium.se finns det nu en enda stark och gemensam Gymnasiemässa 2020. De stora vinnarna är eleverna som ska göra sitt viktiga gymnasieval, säger Hanse Thorslund, projektledare Gymnasiemässan, Stockholmsmässan.

– I tider när stora sammankomster är omöjliga är vi glada över att kunna erbjuda den största och viktigaste gymnasiemässan. De möjligheter som den virtuella mässmiljön erbjuder är så likt en fysisk mässa som möjligt, vilket ger högstadieelever chansen att göra ett informerat och bra gymnasieval. Att kunna erbjuda cirka en fjärdedel av Sveriges niondeklassare att besöka ett hundratal skolors montrar gör oss stolta, säger Madeleine Hansen, Communications Manager – Client Marketing, gymnasium.se.

Under de tre mässdagarna kommer eleverna att få information och kan ställa frågor till representanter från olika skolor om deras olika utbildningar och program i en virtuell mässhall. Här är några exempel på vad eleverna kan ta del av:
• Besöka olika gymnasieskolors digitala montrar
• Ta del av föreläsningar online
• Chatta och ställa frågor direkt till gymnasieskolor
• Boka enskilt videosamtal med en skola

Även elever i åttonde klass och vid introduktionsprogram, liksom föräldrar och andra vårdnadshavare är välkomna att besöka Digitala gymnasiemässan. Besökarna loggar in via en länk på gymnasiemassan.nu.

– Gymnasiemässan är en viktig mötesplats för skolorna att möta sina framtida elever och framförallt för de blivande eleverna som ska göra sitt gymnasieval. Vi ser fram emot en digital mötesplats som kan inspirera, ge kunskap och kontakter som underlättar för eleverna att välja rätt inför framtiden, säger Karin Soffiantini Yildiz, tf chef för Gymnasieantagningen Storsthlm.

Öppettider Digitala gymnasiemässan 2020:
Torsdag 19 november 08:30-17:00
Fredag 20 november 08:30-17:00
Lördag 21 november 09:00-16:00

Efter mässan kommer de olika gymnasieskolornas material att finnas tillgängligt på gymnasium.se under en begränsad tid.

Digitala gymnasiemässan är ett samarrangemang mellan Stockholmsmässan och Gymnasieantagningen Storsthlm och i partnerskap med gymnasium.se och pågår 19–21 november. Utöver Stockholmsområdet täcker mässan in övriga landet med skolutställare från Norrköping och Västerås.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>