Hem NYHETER Huawei stolt medverkande arbetsgivare till Tekniksprånget

Huawei stolt medverkande arbetsgivare till Tekniksprånget

Publicerat av: Redaktionen

Två ingenjörsintresserade ungdomar kommer genom IVA:s program Tekniksprånget få göra praktik på Huaweis forsknings- och utvecklingsavdelning.

Huawei etablerade år 2000 ett forsknings- och utvecklingscentrum i Kista vilket också var företagets första i Europa.

Huawei stolt medverkande arbetsgivare till Tekniksprånget

Peter Lundin, vice president R&D Huawei Sverige

Företaget har under 20 år byggt upp och utvecklat starka relationer med både partners och kunder, men även genererat tillväxt och digital uppkoppling till det svenska samhället.

Det faller sig därför helt naturligt att Huawei medverkar i Tekniksprånget och genom programmet erbjuder två praktikplatser till ingenjörsintresserade ungdomar. Genom att medverka i Tekniksprånget vill Huawei ytterligare bidra till den svenska utvecklingen och återväxten av unga ingenjörer.

– Vi är både glada och stolta att som arbetsgivare vara en del av Tekniksprånget och något som vi ser fram emot, säger Peter Lundin, vice president R&D Huawei Sverige.

Våra forsknings- och utvecklingsavdelningar i Stockholm, Göteborg och Lund arbetar bland annat med att utveckla ny avancerad teknik inom bland annat artificiell intelligens (AI), sakernas internet (Internet of Things eller IoT), samt molnteknik och 5G.

– Vi hoppas kunna lära studenterna mer om dessa framtidsområden och ge dem en inblick i hur det är att jobba som ingenjör. Förhoppningsvis väcker det intresse för teknisk utveckling och Huawei som arbetsgivare, fortsätter Peter Lundin.

Hos Huawei kommer praktikanterna under den betalda praktiken få prova på arbetet som ingenjör och förhoppningsvis få upp ögonen för en framtida karriär inom yrket.

– Vi välkomnar med glädje Huawei som ny arbetsgivare i Tekniksprånget. Tillsammans med 180 olika arbetsgivare i Sverige jobbar vi proaktivt för att stärka Sveriges kompetensförsörjning och inspirera fler unga till att vilja bli ingenjör, säger Helena Gyrulf, verksamhetschef Tekniksprånget.

Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar. Medverkande arbetsgivare i Tekniksprånget är bland andra: Ericsson, ABB, Volvo, Chalmers, Vattenfall och Teknikföretagen. Många andra svenska företag och myndigheter är med i Tekniksprånget, du kan läsa mer om dem här. Läs mer om Tekniksprångets praktik här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>