Hem NYHETER Gymnasieskolan Knut Hahn kombinerar när- och fjärrundervisning

Gymnasieskolan Knut Hahn kombinerar när- och fjärrundervisning

Publicerat av: Redaktionen

Med start onsdagen den 25 november 2020 kommer elever på de högskoleförberedande programmen och delar av introduktionsprogrammen på Gymnasieskolan Knut Hahn kombinera närundervisning med fjärrundervisning.

Beslutet har fattats för att undvika trängsel i korridorerna och skolans matsal.

– Vi har gjort nya riskbedömningar för kommunens alla gymnasieskolor och ser att det finns risk för trängsel i matsalen och i korridorerna på Gymnasieskolan Knut Hahn, säger verksamhetschef gymnasieskolan Ronny Mattsson.

Gymnasieskolan Knut Hahn kombinerar när- och fjärrundervisning

Gymnasieskolan Knut Hahn kombinerar när- och fjärrundervisning

Skolans rektorer har efter samråd med verksamhets- och förvaltningschef fattat beslut att från onsdagen den 25 november 2020 ska elever i åk 2 och 3 på högskoleförberedande program samt delar av introduktionsprogrammen på Gymnasieskolan Knut Hahn ha viss undervisning på distans. Åk 1 på högskoleförberedande program kommer att ha all undervisning på plats som tidigare, likaså yrkesprogrammen åk 1, 2 och 3. Beslutet gäller tills nya beslut fattas. Med detta kommer antalet elever som samtidigt vistas i skolans lokaler att minska med cirka 20 %.

Bakgrunden till beslutet är att regeringen nyligen utökat gymnasieskolans möjligheter att göra undantag från skollagens huvudregel om närundervisning. Därför har nya riskbedömningar genomförts för kommunens alla gymnasieskolor.

– Vi har vänd och vridit på alla möjligheter för att fortsätta undervisningen på plats för alla elever, men tidigare åtgärder som exempelvis ändrade lunchtider, omorganisationen utanför matsalen och olika informationsinsatser har inte visat önskad effekt, tillägger Ronny Mattsson.

Beslutet påverkar inte undervisningen på yrkesprogrammen på Gymnasieskolan Knut Hahn, Blekinge Naturbruksgymnasium eller gymnasiesärskolan Sjöarpsskolan. Där fortsätter undervisningen på plats.

– Det finns olika förutsättningar för att kunna bedriva en kvalitativ distansundervisning för de olika programmen. Även de lokala förutsättningarna ser väldigt olika ut. Därför känner vi oss trygga med att dagens beslut kommer att minska riskerna för smittspridning i gymnasieskolans lokaler samtidigt som elevernas studiebehov kan tillgodoses på bästa möjliga sätt, säger Ronny Matsson.

Elever och föräldrar har fått detaljerad information via skolans informationssystem vklass. Vi återkommer med besked gällande skolluncher.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>