Hem NYHETER Hacka bibblan gästas av världens största gameboy

Hacka bibblan gästas av världens största gameboy

Publicerat av: Redaktionen

När Hacka bibblan 2018 genomförs i Örebro ligger fokus på kreativitet och innovativt lärande i biblioteksmiljö.

Besökarna kommer bland mycket annat att ha möjlighet att provspela världens största gameboy.

Hacka bibblan gästas av världens största gameboy

Konferensen Hacka bibblan 2018 äger rum på Conventum i Örebro 11-12 oktober. Under dessa dagar kommer besökarna att få inblick i hur kreativa och innovativa miljöer skapas på ett bra sätt. Även gemensamt lärande och olika typer av problemlösning ryms i programmet.

Svenska och internationella experter

Programmet för de båda dagarna innehåller olika typer av kunskapsförmedling, bland annat föreläsningar och workshops. Det kommer också att finnas så väl svenska som internationella experter inom till exempel programmering och culinary literacy. Det senare handlar dels om att stärka biblioteket som en mångsidig och inkluderande mötesplats, dels om att främja läskunnighet, vägleda lärande och inspirera till nyfikenhet genom matlagning

Världens största gameboy

Under torsdag eftermiddag och fredag förmiddag kommer en gul skaparbuss, FabLab Factory, att finnas på plats. En detalj som gör bussen unik är att den ena yttersidan pryds av världens största gameboy, det vill säga en spelkonsol.

Hacka bibblan 2018 är en del av fortbildningsprojektet ”Digitalt först med användaren i fokus” och anordnas av Region Örebro län och Länsbiblioteket Sörmland.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>