En ny ledningstrio får nu ansvar för att tillsammans leda utvecklingen av Ängelholms förskolor och grundskolor
Hem KOMMUNER En ny ledningstrio får nu ansvar för att tillsammans leda utvecklingen av Ängelholms förskolor och grundskolor

En ny ledningstrio får nu ansvar för att tillsammans leda utvecklingen av Ängelholms förskolor och grundskolor

Publicerat av: Redaktionen

Ängelholms kommun växer och antalet förskolor och skolor blir successivt flera.

Nytt ledningsteam ska utveckla kommunens förskole- och grundskoleverksamhet.

Den 1 februari tillträder två nya verksamhetschefer för förskola och grundskola, Daniel Nilsson och Lena Borglin. Tillsammans med nuvarande verksamhetschef för förskola och grundskola, Fredrik Thornberg, bildar de tre nu ett ledningsteam med ansvar för såväl förskola, grundskola, fritidshemsverksamhet som grundsärskola.

Fredrik Thornberg kommer i sin roll som verksamhetschef för grundskola att framöver ha ett särskilt ansvar för våra låg- och mellanstadieskolor inklusive fritidshemsverksamheten och kommunens grundsärskola.

En ny ledningstrio får nu ansvar för att tillsammans leda utvecklingen av Ängelholms förskolor och grundskolor

Från vänster Fredrik Thornberg, Lena Borglin och Daniel Nilsson.

Lena Borglin har rekryterats från Malmö stad, där hon arbetat som rektor inom förskoleverksamhet, blir ny verksamhetschef för Ängelholms förskolor.

– Jag är mycket glad över att ha fått förtroendet som verksamhetschef förskola i Ängelholm. Det livslånga lärandet börjar i förskolan och jag vill verka för att den röda tråden följer vidare genom hela utbildningskedjan. Vår viktigaste investering är barnen.

Ängelholms kommuns organisation tilltalar mig eftersom den ser till helheten och arbetar för att knyta samman olika verksamheter, säger Lena Borglin.

Daniel Nilsson, som tidigare arbetat som rektor på Söndrebalgs skola, kommer i sin roll som verksamhetschef för grundskola att ha ett särskilt ansvar för kommunens högstadieskolor och den särskilda undervisningsgrupp som undervisas på Vita villan.

– Det är med stor glädje jag tar mig an rollen som verksamhetschef för grundskolan. För mig är ett 1-19 års perspektiv viktigt och jag ser framför mig ett väl utvecklat samarbete både inom och mellan alla utbildningsverksamheter i Ängelholms kommun. Att jag som tidigare rektor får vidareutveckla Ängelholms grundskolor tillsammans med mina kollegor är väldigt inspirerande, säger Daniel Nilsson.

– Med vårt nya ledningsteam på plats skapar vi goda förutsättningar för en fortsatt stabil och framgångsrik utveckling av våra utbildningsverksamheter. Jag är glad över att få hälsa våra verksamhetschefer välkomna och är övertygad om att de med sina olika spetskompetenser kommer att bilda ett framgångsrikt team. Tillsammans med våra rektorer kan vi leva efter vår vision – att göra det omöjliga möjligt, säger Lars-Ola Olsson, chef för huvuduppdrag Lärande och familj.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>