Hem NYHETER Han blir ny skolchef i Skara

Han blir ny skolchef i Skara

Publicerat av: Redaktionen

Rekryteringen av ny skolchef är nu klar.

I januari 2020 tillträder Hans Persson som förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Hans kommer senast från Tjörns kommun där han är rektor för grundskolan och han har ett helt yrkesliv inom skolväsendet bakom sig.

Han blir ny skolchef i Skara

Hans Persson blir ny förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Skara kommun.

– Det känns fantastiskt bra att kunna erbjuda Hans tjänsten. Han har ett stort strategiskt tänk och dokumenterat goda ledaregenskaper. Det arbete som gjorts på barn- och utbildningsförvaltningen ska nu förvaltas och utvecklas, säger kommundirektör Gustaf Olsson.

Arbetet med Skolstaden Skara fortskrider och är också en av anledningarna till att Hans lockades att söka tjänsten.

– Jag kände mig lockad av att få förankra Skaras större visioner och skapa en gemensam drivkraft kring uppsatta mål.

I skolstaden Skara finns goda visioner och politisk enighet om att göra skolorna i staden ännu bättre tillsammans. Den samlade kraften när alla anser att skolan är viktig är det som gör att man kan ta sig an större utmaningar som Skaras skolor står inför. Jag tar vid och utvecklar där den tidigare slutat, säger Hans Persson.

– Det här känns väldigt bra och spännande. Vi har stora utmaningar framför oss, och jag tror att Hans är rätt person att leda förvaltningen framåt. Vi har träffat två mycket kompetenta kandidater till tjänsten, så valet var inte helt enkelt, men det här känns riktigt bra! Det fanns också en enighet i politiken kring det här valet, och det är en bra förutsättning för samarbetet och framtiden, avslutar Lotta Grönlund Plöen, ordförande (M) i barn- och utbildningsnämnden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>