Haninge värd för internationella skolkonferensen ResearchED 2019

Haninge kommun kommer att stå värd för den internationella skolkonferensen ResearchED den 9 februari 2019.

Haninge värd för internationella skolkonferensen ResearchED 2019 1Det är för tredje året i rad som Haninge får äran att vara arrangör. Alla platser är fullbokade men det finns fortfarande möjligheter för media att närvara.

På ResearchED medverkar både nationella och internationella talare. Inbjudna är lärare, skolledare och andra som är intresserade av skolutveckling från hela Sverige och andra länder. Temat är som alltid att utveckla undervisning. Värdefulla diskussioner om skolans framtid utlovas.

–Som kommunalråd med ansvar för skolfrågorna i Haninge är det extra roligt att se hur vi fortsätter med vårt pedagogiska utvecklingsarbete. Haninge är en växande kommun som vill erbjuda bra skolor och undervisning och då är det viktigt att vi tar till vara på lärarnas egna kunskaper och byter erfarenheter med andra runt om i landet, säger Tobias Hammarberg, kommunalråd med ansvar för skolfrågor i Haninge kommun.

– Vi är stolta över att vi återigen fått förtroendet att leda denna internationella konferens. Det är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb och att ämnena lockar till samtal. Det är också hedrande att så många vill komma hit och medverka, och att platserna nu är fullbokade är extra roligt. Genom ResearchED kan vi lyfta fram vårt pedagogiska arbete och samtidigt lära av andra, säger Henrik Lindh, tf förvaltningschef för utbildningsförvaltningen i Haninge kommun.