Hem EFTER PLUGGET Hög spelfeber på megahelg med lasersvärdsfäktning, sjöjungfrur och Super Mario Bros

Hög spelfeber på megahelg med lasersvärdsfäktning, sjöjungfrur och Super Mario Bros

Publicerat av: Redaktionen

Cosplay, VirtualReality-äventyr, lasersvärd och TV-spel på megaskärm – under helgen 16-17 februari förvandlas hela Tekniska museet en spelvärld.

På största duken på scenen i 100 innovationer kopplas Nintendos senaste snackis – Super Smash Bros upp, och alla som vill får möjlighet att spela.

Hög spelfeber på megahelg med lasersvärdsfäktning, sjöjungfrur och Super Mario Bros

Populära Super Smash Bros

Under helgen blir det också storslagna uppvisninigar i lasersvärdsfäktning med föreningen Ludosport. De håller också i prova-på-aktiviteter för både små och stora lasersvärdsfantaster. Ludosport är världens första akademi som lär ut och utövar Sporting LightSaberCombat – ljussvärdsfäktning, som idrottsaktivitet.

Teamet bakom Cosplay-SM som hålls senare i februari finns på plats för att berätta om hur tävlingarna går till. Paulina Ahlm som är officiell fotograf under tävlingen visar sina bästa knep för att få till bra cosplaybilder.

Under lördagen finns medlemmar från Blender Community på plats för att ordna workshops kring hur du kan göra animationer spel i Blender, ett fritt program för att modellera och rendera 3D-grafik.

Passa också på att möta dina värsta mardrömmar i spelet Little Nightmares – ett prisbelönt äventyrsspel från den svenska spelstudion Tarsier Studios som hämtar inspiration i barndomens rädsla för allt det som gömmer sig i skuggorna.

I museets arkiv finns chans att prova på retrospel, titta på spelmaskiner ur samlingarna som inte finns utställda, botanisera bland museets litteratur om spelhistoria och prata med museets intendenter om spelminnen och spelhistoria.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>