Högskolan firar vetenskap och kunskap!
Hem EVENT Högskolan Väst firar vetenskap och kunskap

Högskolan Väst firar vetenskap och kunskap

Publicerat av: Redaktionen

Nästa vecka, den 9-11 november, firar Högskolan Väst vetenskap och kunskap lite extra.

Då bjuds det på öppna föreläsningar med tio nya professorer och två nya hedersdoktorer.

Veckan avslutas med Akademisk högtid – en ceremoni där nya professorer, hedersdoktorer, doktorer och docenter hyllas och uppmärksamma. De akademiska och forskningsmässiga framstegen får uppmärksamhet och det är ett sätt att hylla vetenskapen.

Professorerna brukar hålla så kallade installationsföreläsningar om sitt ämne och sin forskningsinriktning i samband med högtiden.

Högskolan firar vetenskap och kunskap!

Foto från förra årets akademiska högtid. På fredag den 11 november är det dags igen.

– Vi på Högskolan Väst gör detta i form av korta populärvetenskapliga föreläsningar som riktar sig till en bred publik och med tillfälle till frågor. Dessa kan man ta del av på plats på campus men de livesänds även via Youtube. På så sätt gör vi kunskapen tillgänglig för fler, säger Anna Hallberg, forskningskommunikatör på Högskolan Väst.

Föreläsningarna hålls utspridda på två dagar – den 9-10 november och kommer handla om allt från AR-glasögon, psykisk ohälsa, psykologi, digitalisering till sprickor i svetsfogar.

Två hedersdoktorer berättar
Därutöver kommer också högskolans två nya hedersdoktorer att hålla var sin föreläsning om sitt ämne och inriktning. Även dessa på plats på campus men även live via Youtube. Det är dels fotograf och konstnär Elisabeth Ohlson, känd för sin normkritiska och ifrågasättande konst och dels Hanne Smidt Södergård, Senior advisor vid European University Association som kommer att belysa vilken betydelse den EU-gemensamma så kallade Blognaprocessen har haft för högre utbildning, lärosäten och studenter.

Akademisk högtid avslutar veckan
Veckans final är den Akademisk högtiden då högskolan, förutom de tio professorerna och två hedersdoktorena, kommer att uppmärksamma 15 nya docenter som bedriver forskning inom vårdvetenskap, elektriska maskiner, produktionssystem, utbildningsvetenskap, informatik, teknik och social förändring, psykologi, företagsekonomi, medicinsk vetenskap, svetsmetallurgi och pedagogik.

Under ceremonin kommer högskolan också att promovera 14 doktorer inom ämnena produktionsteknik, arbetsintegrerat lärande samt informatik och pedagogik med inriktning arbetsintegrerat lärande.

På plats finns också Studentkåren vid Högskolan Väst för att dela ut det Pedagogiska priset till den lärare som studenterna ansetts var den bästa.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>