Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Göteborgsskola vann programmeringsutbildning – vill erövra skolsverige på Youtube

Göteborgsskola vann programmeringsutbildning – vill erövra skolsverige på Youtube

Publicerat av: Redaktionen

Nyligen blev det klart att klass 6A på Böskolan i Göteborg vunnit en programmeringsutbildning och en klassresa för 50 000 kronor i det snabbväxande konsultbolaget Consids julkampanj.

Nu planerar de för att erövra skolsverige genom att dela med sig av sina kunskaper via Youtube.

Göteborgsskola vann programmeringsutbildning – vill erövra skolsverige på YoutubeDet var i november månad som det snabbväxande konsultbolaget Consid lanserade en julkampanj som gick ut på att man fick nominera sin mellanstadieklass för en chans till en programmeringsutbildning utformad av företaget samt en klassresa för 50 000 kronor som en morot att utveckla sitt teknik- och it-intresse.

Nyligen blev det klart att det är klass 6A på Böskolan i Göteborg som kammat hem vinsten, till hela klassen och klassföreståndaren Annika Ivarssons stora glädje:

– Vi på Böskolan är väldigt glada och stolta över att ha vunnit denna programmeringsutbildning. Vi har bara nosat på detta område tidigare och är väldigt förväntansfulla över att få lära oss mer om programmering. Det var en av anledningarna till att vi ville vara med i tävlingen.

Peter Hellgren, vd för Consid, ser med spänning fram emot det stundande samarbetet med Böskolan, och poängterar det faktum att Consid visar vägen för regeringen i frågan.

– Det känns fantastiskt spännande att vi ska få dela med oss av vår kompetens till Böskolan, och därmed bidra till ökat intresse och kunskap inom programmering i tidig ålder. Gustav Fridolin har gett skolsverige ett löfte om mer teknik i skolan. Nu visar vi vägen för regeringen, inte i ord utan i handling. Detta tillsammans med Böskolans elever.

”Vi tänkte starta en Youtube-kanal där vi kan visa vad vi har lärt oss”

Ivarsson menar på att programmering är ett område som motiverar och lockar många unga, och verkligen ligger i tiden, sedan det troligen kommer finnas med i läroplanen för grundskolan redan till höstterminen 2017.

– Då vill vi vara väl förberedda på Böskolan. Vi tycker det är viktigt att möta barnen där de är, vara på de arenor där de befinner sig, och arbeta för att undervisningen ska vara viktig på riktigt. Vi tycker att alla ska veta hur datorer, mobiler, andra digitala verktyg och internet fungerar. Och det vill vi hjälpa till att sprida, både på vår skola och i skolsverige i stort, genom att förmedla vår kunskap och inspirera andra att arbeta med programmering. Vi ser mycket fram emot samarbetet med Consid. Vi hoppas och tror att de kan vara länken mellan skola och samhälle och att vi tillsammans kan visa att kunskap är värdefullt och leder framåt i livet.

I sin nomineringsvideo berättar representanter från klassen varför just de vill vinna programmeringsutbildningen, och hur de sedan vill dela med sig av sin nyvunna kunskap till de andra klasserna på Böskolan – och till resten av skolsverige. Klassen planerar att göra detta via Youtube.

”Vi vill vinna för att vi är nyfikna och intresserade av programmering. Vi vill veta mer. Det är alldeles för lite programmering i skolan. Vi vill att programmering ska bli ett ämne. Då kanske ni tänker: hur ska vi använda kunskapen som vi får genom den programmeringsdagen som man vinner? Vi tänkte först gå runt i klasserna på skolan och lära de andra eleverna vad vi har lärt oss. Sen tänkte vi starta en Youtube-kanal där vi kan visa vad vi har lärt oss”.

Programmeringsutbildningen kommer äga rum under våren 2017 och hålls av Consids egna konsulter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>