Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Skolverket väljer Inrego som IT-leverantör inför PISA-studie

Skolverket väljer Inrego som IT-leverantör inför PISA-studie

Publicerat av: Redaktionen

Skolverket har efter en upphandling valt Inrego som leverantör av datorer och support för att kunna medverka i de internationella kunskapsstudier som Sverige deltar i, däribland PISA och TIMSS som genomförs nu under våren på 270 skolor i landet.

Avtalet mellan Inrego och Skolverket gäller för två år och kan förlängas med ytterligare två år.

Skolverket väljer Inrego som IT-leverantör inför PISA-studie

Redan under mars och april genomförs studierna PISA som prövar kunskaper i matematik, naturvetenskap och läsförmåga bland 15-åringar och TIMSS som undersöker elevers kunskaper i matematik och naturvetenskap i årskurs 4 och 8.

Elever på totalt 270 skolor deltar och kommer att avlägga datorbaserade prov via USB-minnen.

Hälften av skolorna saknar den IT-utrustning som krävs och Inrego kommer att tillhandahålla cirka 600 datorer under vårens prov över hela landet.

Inrego ansvarar för installation av utrustningen och teknisk support så att studierna kan genomföras enligt Skolverkets plan. Inrego har levererat IT-utrustning för de internationella studierna sedan 2016.

Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) står bakom PISA som är världens största elevundersökning och genomförs i 80 länder. I Sverige kommer 7 400 elever födda 2002 att göra provet under våren.

För några år sedan framkom det att svenska elever hade halkat långt ner på kunskapsskalan jämfört med elever i andra länder. Den negativa trenden har dock brutits och i de senaste studierna har svenska 15-åringar presterat i linje med eller över genomsnittet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>