Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Qlik lanserar ny utbildning för ökad dataläskunnighet

Qlik lanserar ny utbildning för ökad dataläskunnighet

Publicerat av: Redaktionen

Det svenskgrundade företaget Qlik, ledande inom dataanalys, lanserar ett utbildningsprogram för att hjälpa människor och organisationer att hantera den pågående databoomen.

Genom utbildningen kommer Qlik att förbereda företagsledare, arbetstagare och studenter för olika roller i den så kallade analysekonomin.

Senast i januari 2018 utökade Qlik också sitt utbildningsprogram för lärare, forskare och studenter.

Det nya programmet är utformat för att förse deltagarna med förmågan att förstå, analysera och använda data med självförtroende, samt att främja tillväxten av en mer datadriven kultur på deltagarnas arbetsplatser.

Qlik lanserar ny utbildning för ökad dataläskunnighet

Ett antal undersökningar från Qlik, publicerade på www.dataliteracy.info, tyder på att det finns ett överväldigande datakunskapsglapp bland arbetstagare över hela världen på alla nivåer i organisationerna.

I undersökningarna framkommer det också att en majoritet av arbetstagarna tror att bättre kunskap om och förmåga att förstå data skulle göra dem mer värdefulla för sin arbetsgivare, samt att de skulle ta vara på möjligheten att utvecklas inom området om möjligheten gavs.

– Utbildningen som Qlik nu lanserar är utformad för att hjälpa till att stänga dessa kunskapsluckor och ge deltagarna en konkurrensfördel på sitt arbete. I dagens datadrivna samhälle kan förmågan att hantera data antingen hjälpa eller stjälpa din karriär, säger Nina Palmgren, Marknadsdirektör på Qlik.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>