Hem NYHETER Hundratals nackaelever arbetar med vattentema i samband med Earth Hour

Hundratals nackaelever arbetar med vattentema i samband med Earth Hour

Publicerat av: Redaktionen

För nionde året i rad anordnar PEAK-nätverket ett projektarbete i samband med Earth Hour.

Precis som förra året sker satsningen i samverkan med Nacka vatten och avfall.

Årets tema ”Rent vatten – ingen självklarhet”

Hundratals nackaelever arbetar med vattentema i samband med Earth Hour

Elever som arbetar med att göra en egen vattenrening

Årets tema fokuserar på behovet av rent vatten, vattnets väg i samhället och att skapa medvetenhet om att inte ta rent vatten för givet.

Genom olika lektionsupplägg uppmuntras skolor i Nacka att arbeta med årets tema och sedan skicka in elevarbeten. Bidragen från de deltagande 18 skolorna kommer presenteras vid en utställning i Nacka stadshus 3-8 april.

– Detta är ett fantastiskt tillfälle att i skolan kunna lyfta fram vikten av rent vatten för att skapa en jämlik och hållbar framtid.

Projektet knyter an till flera delar ur läroplanen och vi är glada över samarbetet med Nacka vatten och avfall, säger Annelie Adolfsson, PEAK-samordnare i Nacka kommun.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>