Hem NYHETER Innovativa ljudguiden Storyspot har fyllt Varberg med ljudberättelser

Innovativa ljudguiden Storyspot har fyllt Varberg med ljudberättelser

Publicerat av: Redaktionen

Under Hallifornia-festivalen i helgen deltog Storyspot, inbjudna som en del i festivalens satsning på startups – Silicon Halli.

Under festivalen kunde besökarna spela in storyspots (ljudberättelser om en plats) direkt i tältet.

Tack vare ett samarbete med den portabla ljudstudioutrustningen IsoVox kunde vi skapa en bra ljudmiljö  som stängde ute musik och annat ljud från festivalen.

Runt om i Varberg sattes också skyltar upp på de fysiska platserna för att uppmärksamma besökare och boende på att om just den här platsen finns en storyspot att lyssna på.

Innovativa ljudguiden Storyspot har fyllt Varberg med ljudberättelser

Hallifornias besökare kunde spela in storyspots direkt på plats med riktigt bra ljud tack vara samarbetet med IsoVox.

Många nya storyspots av mer eller mindre kända Varbergprofiler skapades i samband med festivalen. Bland annat kan du nu i Storyspot höra Lovisa Jacobsson berätta om Bödeboa och Farmers Market, influencern Kristin ”Krickelin” Lagerqvist om nakenbadet ”Damernas”och bakgrunden till FGL Store som hon är en av grundarna till, guiden Peter Börjesson om Stora torgets och Södra villastadens historia, Magnus Thomson om Femte viken på Getterön och den helt fantastisk utsiktsplats där han friade till sin fru, Greenpeace-volontären Anna Frisk om Världen under ytan och många, många fler av blandade ämnen och personer.

– Storyspots projekt på Hallifornia har gett ett underbart resultat. Det är precis den här blandningen av både historia, kultur, personliga berättelser och entreprenörsskap som vi vill visa upp. Det är bredden av berättelser och de olika människornas röster som ger liv till platserna omkring oss, säger Lisa Evertsson Norrevik, VD och grundare av Storyspot.

Under festivalen knöt företaget också många nya kontakter som kommer att utvecklas till spännande projekt runt om i landet under hösten, intervjuades på Silicon Halli-scenen samt i ett reportage i Hallands Nyheter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>