IT-Total stödjer stiftelsen Aktiv Skola
Hem NYHETER IT-Total stödjer nu stiftelsen Aktiv Skola

IT-Total stödjer nu stiftelsen Aktiv Skola

Publicerat av: Redaktionen

Stiftelsen Aktiv Skola tar ett brett grepp över en av vår tids viktigaste frågor – skolan.

Vi på IT-Total är stolta över att återigen få vara med och stödja Stiftelsen Aktiv Skola.

Som sponsor hoppas vi kunna sprida kunskap genom Aktiv skolas kunskapsbank där du kan hitta massor av information kring grooming, hälsa, droger, tobak och mobbning. Här har du möjlighet att ställa dina egna frågor till experter. Du kan även ta del av artiklar där vi hänvisar till en rad olika händelser, forskningsrapporter och trender.

Aktiv Skola samarbetar med de kunnigaste experterna inom många viktiga områden och har tagit fram utbildningsmaterial som skolor i hela landet får ta del av utan kostnad. Två exempel är omtyckta Föräldrahandboken som snabbt blev populär på skolorna, och filmen om grooming ”Jag tror jag är lite kär i dig”, som har vunnit flera priser.

– Vi brinner för de frågor vi driver och vi vill bidra så mycket vi kan för att skapa en bättre skola i Sverige. Vi har tagit hjälp av de kunnigaste personer vi har hittat för att förmedla aktuellt och relevant material kostnadsfritt till alla skolor. Säger Lars Erlandh, Verksamhetschef Stiftelsen Aktiv Skola.

Stiftelsen Aktiv Skola erbjuder utbildningsmaterial till föräldrar, barn och skolor kostnadsfritt om bland annat grooming. Grooming är en brottslig handling som innebär att en vuxen tar kontakt med barn i sexuellt syfte. Det har funnits i alla tider men internet har inneburit att förövare enklare kan komma i kontakt med barn via spel, kontaktsidor, chattar eller sociala medier.  De senaste åren har förövares beteende förändrades, från mer långsam grooming till snabba hot.

Sexuella kränkningar och grooming sker via de flesta sociala mötesplatser på Internet. Idag är över 60.000 barn drabbade och cirka 45 barn tar livet av sig varje år på grund av konsekvenserna kring problemen som uppstår på Internet. Detta är siffror ingen ska acceptera. Materialen som Aktiv Skola tar fram innehåller information kring vad vuxna kan göra, hur barn och unga kan skydda sig samt lektionshänvisningar till skolpersonal.

IT-Total stödjer stiftelsen Aktiv Skola

Therese Falkbåge, Head of Marketing IT-Total & Anna Henderson, Head of HR IT-Total

– Vi på IT-Total har valt att stödja stiftelsen Aktiv Skola för att sprida kunskap kring och grooming, mobbing och droger, säger Therese Falkbåge, marknadschef på IT-Total.

– Vi vill tillsammans med föräldrar och elever bidra till en tryggare skolgång för nästa generations medarbetare. Tillsammans gör vi Sverige IT-Tryggare, säger Anna Henderson, Head of HR, IT-Total

– Vår sponsring och vårt engagemang ska nå breda grupper i samhället och sträcka sig över såväl kultur, samhälle och idrott. Ett rikt föreningsliv, ett mångkulturellt utbud och en stor variation i arrangemang och event tror vi skapar en långsiktig samhällsutveckling säger Therese Falkbåge, Head of marketing, IT-Total.

– Vi har valt att fokusera på områdena droger, grooming, hälsa, miljö och mobbning. Vill man skapa en bättre skola går det inte att bortse från dessa områden som är ofrånkomligt förenade med kunskapsinhämtning och elevernas möjligheter till en positiv utveckling. Tyvärr kommer dessa frågor ofta i skymundan på grund av ekonomiska prioriteringar, och därför har vi valt att kostnadsfritt erbjuda nedladdningsbart utbildningsmaterial till Sveriges alla skolor. Vi skickar dessutom ut tryckt material, till exempel Föräldrahandboken, kostnadsfritt till utvalda målgrupper och årskurser säger Lars Erlandh.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>