Ny grundskolechef i Kristinehamns kommun
Hem UTBILDNING Amelie Wahlström som ny grundskolechef i Kristinehamns kommun

Amelie Wahlström som ny grundskolechef i Kristinehamns kommun

Publicerat av: Redaktionen

Rekryteringen av tjänsten som ny grundskolechef i Kristinehamns kommun är i hamn.

Nu är det klart att Amelie Wahlström börjar som grundskolechef den 6 december.

Amelie Wahlström är verkligen ingen nykomling inom skolvärlden. Tidigare har hon varit rektor på Rudsskolan och Vålbergsskolan i Karlstad, och hennes erfarenheter har skapat ett brett nätverk inom utbildningssektorn. Hon började sin resa inom utbildningsområdet som SO-lärare och som utvecklingspedagog innan hon vidareutbildade sig till rektor. Genom sitt hängivna arbete för digital utveckling har Amelie blivit inbjuden som föreläsare vid BETT-mässan i London. År 2018 hedrades hon med ett särskilt pris från Guldäpplejuryn för sitt ledarskap inom digitalisering och förändringsarbete.

Ny grundskolechef i Kristinehamns kommun

Amelie Wahlström kommer senast från Rudsskolan, där hon har varit rektor sedan 2018.

– Jag ser fram emot att få arbeta med Amelie. Hennes erfarenhet som skolledare och arbete med digitalisering kommer gynna arbetet med att fortsätta utvecklingen av grundskolan i Kristinehamn, säger skolchef Jonas Bergman Wallin.

Även skolnämndens ordförande Ulf Engström ser fram emot samarbetet med Amelie Wahlström.

– Jag tror att Amelie kommer att vara en stor resurs för vårt framtida arbete att tillsammans med våra duktiga rektorer öka likvärdigheten i skolan och nå en högre måluppfyllelse, kommenterar Ulf Engström.

Fokus på skolresultat och likvärdighet

Nu tar hon med sig sina erfarenheter till Kristinehamns kommun. Som ny grundskolechef kommer Amelie att ha flera viktiga fokusområden. Bland dessa ingår att främja höga skolresultat, ge stöd åt våra skolledare och se till att alla elever får en likvärdig utbildning. Hon kommer att spela en nyckelroll i arbetet med att kontinuerligt förbättra grundskolans kvalitet.

– Jag ser ett oerhört inspirerande viktigt uppdrag framför mig, där jag kan ta ett större helhetsgrepp samt få användning av mina praktiska erfarenheter och kunskap från ett långt arbetsliv i skolans värld. Min vision och absoluta målsättning är att alla elever i kommunen ska få möjlighet till en högkvalitativ, engagerad, samtidsuppdaterad grundskola. Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget, säger Amelie Wahlström.

Rekryteringsprocessen har pågått under sommaren, och vi ser fram emot den 6 december när Amelie Wahlström gör sin första dag som grundskolechef i Kristinehamns kommun.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>