Julkalendern uppmuntrar samtal om de Globala målen
Hem PEDAGOGSNACK Julkalendern uppmuntrar samtal om de Globala målen

Julkalendern uppmuntrar samtal om de Globala målen

Publicerat av: Redaktionen

För andra året i rad lanserar Binogi en adventskalender som bygger på ett urval av de mer än 1200 lektionsfilmerna som finns i Binogis plattform.

“Ett lekfullt sätt för oss att dela med oss av den kunskapsbank som ryms i Binogis läromedelsplattform”

Julkalendern uppmuntrar samtal om de Globala målenI år har Binogi gjort en adventskalender baserat på de 17 globala målen. Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit, och finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030:

– Att avskaffa extrem fattigdom.
– Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen.
– Att främja fred och rättvisa.
– Att lösa klimatkrisen.

Genom Globala målen för hållbar utveckling kan det här bli verklighet.

I denna adventskalender kan alla få lära sig mer om de globala målen genom korta filmer – och Binogi bjuder också på en passande diskussionsfråga. Det behövs inget konto med licens för att titta på filmerna bakom luckorna, men om har du ett konto med licens hos Binogi kan du använda länken som också finns bakom varje lucka och titta via Binogis plattform istället. På så vis får användaren tillgång till fler språk och quiz.

“Med vår adventskalender hoppas vi kunna bidra till en större medvetenhet och kunskap om målen genom att integrera dem i klassrummet.”

I det senaste webbinariet inom ramen för konceptet “Språkprojektet Meet-up” gav läraren Tomas Vågstedt från Nolaskolan i Örnsköldsvik sina tips på hur han arbetar med Globala målen i klassrummet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>