Sveriges största digitala gymnasiemässa öppnar 22 november
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Sveriges största digitala gymnasiemässa öppnar 22 november i Stockholm

Sveriges största digitala gymnasiemässa öppnar 22 november i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Gymnasiemässan i Stockholm, Sveriges största gymnasiemässa, är fortsatt digital vilket betyder att även årets 26 000 niondeklassare får möjligheten att digitalt träffa representanter från gymnasieskolorna, prata med studie- och yrkesvägledare, titta på webbinarier och ta del av utbudet från Stockholms olika gymnasieskolor inför det stundande gymnasievalet.

I år medverkar 150 skolor på gymnasiemassan.nu den 22 – 23 november.

Inför årets genomförande som är den tredje i raden av digitala genomföranden har Stockholmsmässan i partnerskap med gymnasium.se vidareutvecklat plattformen ytterligare och nytt för i år är förbättrade funktioner av utställarnas digitala montrar, sökfunktion för utbildningar och chattfunktioner.

Hanse Thorslund, projektledare Stockholmsmässan:

Sveriges största digitala gymnasiemässa öppnar 22 november– Vi satsar i år extra på marknadsföringen med en fullmatad mässtidning som når ut till regionens alla niondeklassare på deras skolor och hem till deras vårdnadshavare, samt ut till alla fritidsgårdar.

Det finns många fördelar med den digitala varianten och intresset och engagemanget är stort från skolorna, berättar Karin Soffiantini-Yildiz, verksamhetschef för gymnasieregionen, Storsthlm:

– På mässan deltar Stockholmsregionens, Håbo och Gnestas gymnasieskolor, Gymnasieantagningen och skolor med riksintag. De är där för att visa vad de kan erbjuda eleverna, inspirera och svara på frågor. Eftersom mässan är digital slipper man köerna till montrarna och kan ta del av fler skolors information.

Plattformen har utvecklats utifrån tidigare års erfarenhet från besökare och utställare. Anna Sjögård som är projektledare från gymnasium.se:

– Vi ville se till att de som ska börja gymnasiet ska få de bästa förutsättningar. Vi har tillsammans med Stockholmsmässan och Gymnasieantagningen Storstockholm stolta skapat en riktig bra virtuell plattform som ser ut som en fysisk mässa där eleverna kan träffa skolorna och få svar på sina frågor inför det stora valet och responsen vi fick var väldigt positiv.

Öppettider
Tisdag 22 november 08:30–17:00
Onsdag 23 november 08:30–20:00

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>