JURASSIC WORLD BY BRICKMAN GÖR NU EUROPAPREMIÄR I SVERIGE
Hem EFTER PLUGGET JURASSIC WORLD BY BRICKMAN GÖR NU EUROPAPREMIÄR I SVERIGE

JURASSIC WORLD BY BRICKMAN GÖR NU EUROPAPREMIÄR I SVERIGE

Publicerat av: Redaktionen

En upplevelse och ett äventyr med mer än 6 miljoner legobitar kommer till Norrköping, Sverige.

Mer än femton storskaliga dinosaurier och 50 spektakulära modeller gjorda av över 6 miljoner legobitar intar Teknikhallen på Platinum Cars Arena i Norrköping när utställningen Jurassic World by Brickman öppnar och har sin Europapremiär torsdagen den 18 maj 2023.

Den populära utställningen har skapats av Ryan ”The Brickman” McNaught och ger liv åt succéfilmen, Jurassic World, från Universal Pictures och Amblin Entertainment – i en av de största LEGO-utställningarna som visats i Sverige.

Med över 50 spektakulära modeller gjorda av över 6 miljoner legobitar tillsammans med interaktiva aktiviteter för besökaren, ger detta spännande äventyr alla nyfikna upptäcktsresande en resa genom berättelser och karaktärer från filmserien Jurassic World.

En av fansens favoriter, Baryonyx-dinosaurien, som är med i utställningen väger 400 kg, tog 790 timmar att konstruera och skapades med 102 317 legobitar! Hon är 4,8 meter lång, över 1,5 meter bred och 2,5 meter hög.

De som har möjliggjort att utställningen Jurassic World by Brickman kommer till Norrköping är det svenska bolaget Nordic Exhibitions, Los Production från Frankrike, TEG Live och Brickman från Australien. Brickman teamet leds av Ryan McNaught, den enda LEGO Certified Professional på södra halvklotet och huvuddomare i den framgångsrika TV-showen LEGO Masters Australia.

JURASSIC WORLD BY BRICKMAN GÖR NU EUROPAPREMIÄR I SVERIGEBesökare till Jurassic World by Brickman börjar med att gå genom de ikoniska 4 meter höga portarna till Jurassic World för att uppleva själva ön och sedan arbetet i Jurassic World-laboratoriet, där dinosaurier genmanipuleras. Utforskarna går sedan vidare till babydinosauriehägnet, där Brachiosaurus i naturlig storlek i LEGO och som väger mer än 2 ton väntar! Res förbi en flock pteranodoner, lär dig sedan att spåra dinosaurier över ön innan du möter de förrymda velociraptorerna Blue och Delta och naturligtvis en enorm T.rex – en av många favoriter för många Jurassic World-fans.

Under upplevelsen i Jurassic World by Brickman får legofans möjlighet att använda sin inre ”byggmästare” med många aktiviteter, från skapande, paléontologi och upptäckter genom mystiska mosaiker, hybrida dinosauriekreationer. Besökaren får även lära sig att spåra en dinosaurie genom att skapa fotspår av olika arter och till och med bygga en flyktbil för att komma undan en T.rex. Med 2,5 miljoner legobitar att leka med kommer kreativiteten inte att vara en bristvara!

Ryan ”The Brickman” McNaught är glad över att få ta upplevelsen till Norrköping i Sverige så att många fler dino- och LEGO-entusiaster kan njuta av den. ”Fansen kommer att bli imponerade av hur storskalig upplevelsen är – några av dessa modeller är de mest komplexa och utmanande vi har gjort hittills, så att kunna ta dem till Sverige och Norrköping är helt fantastiskt. Vi har skapat och använt nya tekniska lösningar och lagt ner tusentals timmar på att bygga dessa modeller som jag personligen är otroligt stolt över”, fortsätter McNaught.

”Jurassic World- och LEGO-fans i alla åldrar kommer att bli imponerade av de underverk och den spänning som den här upplevelsen erbjuder, från praktiska byggäventyr till massiva byggnationer av några av dina favoritdinosaurier”, säger Jo Pascoe, Universal Products and Experiences Vice President of Consumer Products för Australien, Nya Zeeland och Sydostasien.

”Vi är glada över att ha Europapremiär i vår hemstad Norrköping och sedan fortsätta turnén i Europa. Vi hoppas att många LEGO-entusiaster i alla åldrar ska få en fantastisk upplevelse, ” säger Stefan Papangelis, VD Nordic Exhibitions & Events.

Jurassic World by Brickman pågår från torsdagen den 18 maj till söndagen den 3 september 2023 i Teknikhallen på Platinum Cars Arena i Norrköping. Biljettersläpp är onsdagen den 15 mars kl. 10.00 via Tickster.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>