Fler får chansen att upptäcka Aktiv Skola
Hem EFTER PLUGGET Fler får chansen att upptäcka Aktiv Skola

Fler får chansen att upptäcka Aktiv Skola

Publicerat av: Redaktionen

Temat för årets SETTdagar på Kistamässan den 26-28 april är att se närmare på vad man som ledare och lärare i en digital miljö behöver för att inspirera och motivera eleverna.

Stiftelsen Aktiv Skola finns på plats för att ge fler möjlighet att upptäcka det breda utbud av material som man har tagit fram.

– Det finns mycket att välja på, och allt har hög kvalitet. För oss är det guld värt! Vi har använt oss av rörelsepaus-filmerna till exempel, de är mycket uppskattade, liksom Föräldrahandboken. Och filmerna om grooming, mobbning och hälsa är perfekta som diskussionsunderlag för både elever och föräldrar, berättar Sofia Thiger, skolsköterska på Källeskolan i Skara.

Fler får chansen att upptäcka Aktiv Skola

Bild från en mässa i Örebro 2015.

– Att ha tillgång till kvalitetssäkrat och kostnadsfritt material är en stor hjälp för oss. Tack vare det blir det möjligt att få in de här viktiga frågorna i skolans dagliga verksamhet, vid sidan av allt annat som vi ska hinna med.

Materialet rör olika aspekter av fysisk och psykisk hälsa och produceras i samarbete med sakkunniga inom de olika områdena. Det är kostnadsfritt för skolorna och finns i form av filmer, häften, böcker och affischer. Sedan några år tillbaka finns även den mycket efterfrågade föreläsningen Nätsmart.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>