Skola och fastighetsbolag i gemensamt projekt
Hem KOMMUNER Skola och fastighetsbolag i ett gemensamt projekt

Skola och fastighetsbolag i ett gemensamt projekt

Publicerat av: Redaktionen

”Om inte skolan har möjlighet att komma till näringslivet kan näringslivet komma till skolan” säger Mikael Jönsson, VD på SvalövsBostäder.

I dagsläget så kan det vara utmanande för skolor att bland annat hitta PRAO och praktikplatser, något som Mikael Jönsson ser att man som bostadsbolag kan ta ett större ansvar för.

”jag tycker att vi kan ta ett större ansvar i samhället och på något sätt göra positiv skillnad och hjälpa till” säger Mikael.

På Lunnaskolan i Kågeröd så har SvalövsBostäder tagit första steget i ett samarbete där man under en längre tid ska arbeta tillsammans med eleverna i årskurs 4 med insikt i ett planerat nybyggnadsprojekt i närheten av skolan. Eleverna kommer få insikt i hur ett sådant projekt kan fungera, människorna och arbetsrollerna som är involverade samt varför utbildning inom dessa roller är viktiga.

Skola och fastighetsbolag i gemensamt projekt

Barnen i årskurs fyra lyssnar på när representanterna från SvalövsBostäder förklarar hur deras verksamhet fungerar

”Det kan vara svårt när man går i skolan att se varför man läser till exempel matematik och vad man kan använda den till i olika yrken, i princip gäller det alla ämnen. Kan vi som bolag hjälpa till och på något sätt bidra med att visa en framtid i olika yrken så har vi lyckats” anser Mikael Jönsson. I ett projekt så finns det hur många roller som helst som skulle kunna skapa en ökad förståelse för vikten av utbildning.

”Barnen är vår framtid, så det är viktigt att vi gör allt vi kan för att ge dem de bästa förutsättningarna” säger Åsa Holgersson, Marknadsansvarig, SvalövsBostäder.

Med eleverna som har ett öppnare sinne kan vi också ta lärdom av de som är framtidens hyresgäster och se hur de redan nu vill att deras boende ska se ut.

”Det ska bli så roligt att få följa detta projekt genom elevernas ögon” avslutar Åsa Holgersson med.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>