K2A startar nyproduktion av studentbostäder och LSS-boende i Sundsvall

K2A har startat projekt Förrådet i Sundsvall med nyproduktion av 231 studentbostäder och LSS-boende med sex bostäder.

K2A startar nyproduktion av studentbostäder och LSS-boende i Sundsvall 1Förrådet väntas miljöklassas enligt den högsta miljöklassificeringen och är således ytterligare ett steg i linje med K2A:s gröna strategi. Projektet, som omfattar sammanlagt tre huskroppar med total uthyrningsbar yta om cirka 5 300 kvm, ligger nära K2A:s övriga fastigheter för studentboenden; förvaltningsfastigheten Grönborg samt projektfastigheten Åkroken.

Byggnaderna uppförs med trästomme och kommer att miljöcertifieras med Svanen. De bedöms därtill bli klassificerade som “Dark green”, den högsta miljöklassificering enligt CICERO:s metodik som även ligger till grund för klassningen av K2As ramverk för gröna aktier. Studentbostäderna kommer att bli välutrustade och yteffektiva med vardera ett rum med kök. Färdigställande och inflyttning är beräknat till första kvartalet 2022.

– Vi ser fram emot detta energieffektiva och Svanenmärkta projekt i Sundsvall som vi bedömer kommer att uppnå CICERO:s högsta miljöklassificering. Studentbostäderna kommer att vara yteffektiva ettor med eget kök inklusive diskmaskin samt badrum med tvättmaskin. Bostädernas höga standard i kombination med en rimlig hyra i ett attraktivt läge nära Mittuniversitetet tror vi kommer tas emot väl av studenterna. Efter färdigställande av Förrådet och Åkroken kommer K2A att kunna erbjuda närmare 500 studentbostäder i Sundsvall, kommenterar Johan Knaust, VD på K2A.