Kävlinge kulturskola inför digitala lektioner för elever i kö
Hem NYHETER Kävlinge kulturskola inför digitala lektioner för elever i kö

Kävlinge kulturskola inför digitala lektioner för elever i kö

Publicerat av: Redaktionen

Kävlinge kulturskola har hittat en ny lösning på problemet med att inte alla barn som vill får plats på kulturskolan.

Med hjälp av företaget PlayAlongMusic kommer elever i kö att få tillgång till digitala förinspelade lektioner under tiden de väntar på en plats på kulturskolan.

Lärarna i systemet är några av Sveriges främsta kulturskolelärare men också kändisar som Robert Wells, Mariette Hansson och Ryan Roxie.

– Att behöva säga nej till barn som vill börja på en aktivitet har gnagt i mig ända sedan jag började på kulturskolan, berättar kulturskolechef Kristofer Wåhlander. Vi har gjort allt för att kunna ordna undervisning till så många barn som möjligt men ändå inte lyckats. Men nu har vi möjlighet att erbjuda alla elever att komma igång med sitt spelande medan de väntar på en plats på kulturskolan.

Många elever som redan går på kulturskolan vill också spela andra instrument men har blivit nekade detta då man prioriterat de som ännu inte fått plats alls. Med hjälp av den nya tekniken kan även dessa förkovra sig i andra ämnen än sitt huvudinstrument.

Kävlinge kulturskola inför digitala lektioner för elever i köDigitala lektioner startar i september

– Vi vill komma igång med detta så fort som möjligt så vi kommer att erbjuda detta kostnadsfritt både till elever i kö men också till befintliga kulturskoleelever under hela hösten. Därefter kommer vi att utvärdera projektet, säger Johan Ericsson, ordförande i Arbetsliv- och fritidsnämnden.

I den nya digitala utbildningen kan eleverna lära sig grunderna i musikteori samt även prova instrument som ännu inte finns på kulturskolan – såsom munspel.

– Och vi har instrument för uthyrning även för de som får digitala lektioner, om man till exempel skulle vilja börja spela fiol men ännu inte fått någon plats på kulturskolan, tillägger Kristofer Wåhlander.

Vad det kommer att kosta framöver att gå på den digitala kulturskolan och om det blir en fortsättning är ännu inte bestämt.

– Nej, vi vill först testa systemet och se vad eleverna tycker innan vi bestämmer oss för hur vi går vidare med detta. Därför kommer det att vara helt avgiftsfritt under hösten, bekräftar Johan Ericsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>