Hem TEKNIK Test av Wacom Intous Draw

Test av Wacom Intous Draw

Publicerat av: Redaktionen

[slideshow_deploy id=’774′]

Första intrycket

Plattan är av modell mindre och passar utmärkt att ta med sig i väskan tillsammans med datorn. Den platta som jag testade var inte trådlös, vilket innebär att man måste komma ihåg kabeln. Det går att köpa till ett trådlöst kit till plattan med batteri och blåtandsmodul om man vill. Med plattan följer det med en penna med två knappar och tryckkänslig spets. Plattan har fyra programmerbara knappar och mjukvaran har ett eget litet menyprogram som kan utföra saker.

Plattan

Plattan är smidig att installera med den medföljande programvaran, om man har CD/DVD/BluRayläsare på sin dator. Programvaran finns givetvis även att ladda ned på Wacoms hemsida. När man har installerat programvaran och anslutit plattan till datorn är det bara att köra, om man vill använda Adobes Photoshop eller gratisalternativet Gimp, är det inga problem. Jag upptäckte dock flera gånger att jag försökte använda fingrarna på den av ren reflex. Detta går inte på denna modell, men Wacom har plattor som tillåter detta beteende. Programvaran har många inställningar och man kommer åt dessa med antingen kontrollpanelen eller genom att köra programmet som följer med. Det enda man skulle kunna invända mot är att när man skall ansluta kabeln till plattan känns det som att den skall gå sönder, inte en bra känsla. Men när man gjort det en gång, vet man hur det skall kännas.

Sammanfattning

Wacom Intuos Draw är en bra instegsplatta för de som vill ta steget från att rita med mus till att rita på riktigt. Man kan ju i och för sig använda den till mycket mer än att rita. De programmerbara knapparna sätter bara din fantasi som gräns. Den är lätt att ta med om man kommer ihåg kabeln. Ja just det, om du har en dator som redan har en Wacompenna, som till exempel en Microsoft Surface eller liknande, ska du inte installera denna drivrutin på datorn. Då kan din pennas funktion sluta att fungera. Jag gjorde det misstaget och nu får jag lida för det. Man lär så länge man lider.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>