Klart med ny skola i Nya Hovås – Rörelserikedom i fokus när Next Step Group och AcadeMedia presenterar ytterligare en Noblaskola i Nya Hovås
Hem NYHETER Klart med ny skola i Nya Hovås, öppnar i augusti– Rörelserikedom i fokus när Next Step Group och AcadeMedia presenterar ytterligare en Noblaskola i Nya Hovås

Klart med ny skola i Nya Hovås, öppnar i augusti– Rörelserikedom i fokus när Next Step Group och AcadeMedia presenterar ytterligare en Noblaskola i Nya Hovås

Publicerat av: Redaktionen

I augusti månad öppnas dörrarna till nya Noblaskola F-5 i Nya Hovås – en skola där samverkan och innovativa lösningar lagt grunden för att stimulera till mer lek, rörelse och fysisk aktivitet i vardagen.

Etableringen blir AcadeMedias tredje i stadsdelen som också kommer möjliggöra för skolgång från förskola upp till nionde klass i Nya Hovås med plats för drygt tusen barn totalt.

Klart med ny skola i Nya Hovås – Rörelserikedom i fokus när Next Step Group och AcadeMedia presenterar ytterligare en Noblaskola i Nya Hovås

Louise Heilborn och Karolina Davidsson

Nya Hovås, strax söder om Göteborg, fortsätter att växa och nu står det klart att Noblaskolan utökar sin verksamhet med ytterligare en skola för årskurs F-5. Efter sommaren fylls den nya byggnaden med elever som kommer få ta del av en skola byggd med stort fokus på rörelse. Både elever, skolpersonal, Riksidrottsförbundet och Generation Pep har tillsammans med Next Step Group och AcadeMedia varit delaktiga i utformningen.

– I samråd med forskare och riksidrottsförbundet har vi utvecklat skolmiljöerna med fokus på kropp, hjärna och naturen – tre viktiga aspekter för ett barns hälsosamma utveckling. Vi har också i samarbete med White arkitekter lyckats använda och nyttja taket på ett nytt och förhoppningsvis efterföljansvärt sätt, säger Louise Heilborn, projektutvecklingsansvarig på Next Step Group.

På skolans tak ryms bland annat lekkullar, hinder- samt löparbanor. Även skog och natur har tagits i beaktande och blivit till en egen naturzon där lekhus och odlingar kommer ta plats.

Skolan har även tillgång till en nybyggd, fullt utrustad idrottshall som samnyttjas tillsammans med SATS. På kvällstid använder gymkedjan lokalen för gruppträning och på dagtid kan lokalen nyttjas av skolan.

– Samnyttjande är något som vi tror på stort för att öka nyttjandegraden i fastigheter på ett sätt som gynnar alla. Det kräver mer engagemang från alla parter men skapar samtidigt helt nya möjligheter, säger Louise Heilborn.

– Vi har ett väl upparbetat samarbete med Next Step Group och tillsammans har vi byggt denna skola med ambitionen om att bli en förebild för just rörelserikedom. Genom att använda taket skapar vi helt nya möjligheter och jag hoppas att skolan kan visa vägen och motivera fler att tänka nytt – både vad gäller arkitektur och förutsättningar för mer aktivitet och rörelse, säger Karolina Davidsson, Rektor på Noblaskolan.

Intresset är stort för den nya skolan är stort och det finns fortfarande platser kvar till några av de lägre årskurserna. Vid intresse ska man ställa sig i kö direkt hos Noblaskolan Nya Hovås. Noblaskolan ingår i AcadeMedia och består av 15 för- och grundskolor, runt om i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>