Franklins gymnasium till semifinal i Sveriges största forskningstävling
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Franklins gymnasium går vidare till semifinal i Sveriges största forskningstävling

Franklins gymnasium går vidare till semifinal i Sveriges största forskningstävling

Publicerat av: Redaktionen

Utställningen Unga Forskare är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt som berör naturvetenskap, teknik och matematik.

Varje år tävlar gymnasielever i årskurs 3 från hela Sverige genom att skicka in sina gymnasiearbeten för bedömning.

Bland de bidrag som gått vidare till semifinal finns elva elever från Franklins gymnasium.

”I och med att vi är en ung gymnasieskola är det första gången våra elever har möjligheten att delta. Jag är väldigt stolt över att elva av våra elever går vidare till semifinal, det är ett fantastiskt resultat, särskilt med tanke på att det i år är rekordår med över 725 bidrag, säger Maria Solérius, rektor.”

Franklins gymnasium till semifinal i Sveriges största forskningstävlingDen 8 mars är det dags för semifinalisterna från Franklins gymnasium att tävla på Chalmers i Göteborg. Här utses de 55 bästa projekten från hela landet, som går vidare till den stora finalen som pågår mellan den 4 april till 7 april.

Gymnasiearbetena bedöms av en jury som består av forskare med expertkunskaper inom naturvetenskap, teknik och matematik. Bedömningen baseras på vetenskapligt utförande, kreativitet och nytänkande, utförande och grundlighet, självständighet och förståelse, samt framställning och presentation.

I finalen delas priser ut till ett värde på över 500 000 kr. Dessutom utses Sveriges Unga Forskningslandsslag som sedan kommer att representera Sverige på världens största vetenskapstävlingar för unga, från Sverige och Europa till USA och Kina.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>