Konferens om samsyn bland skolpersonal i syfte att skapa trygghet och studiero bjöd på goda exempel från hela Skaraborg
Hem KOMMUNER Konferens om samsyn bland skolpersonal för att skapa trygghet och studiero bjöd på goda exempel från hela Skaraborg

Konferens om samsyn bland skolpersonal för att skapa trygghet och studiero bjöd på goda exempel från hela Skaraborg

Publicerat av: Redaktionen

Den 22 november hölls en spridningskonferens kring Skaraborgs arbete med arbetsplatsöverenskommelser som ett verktyg för att skapa trygghet och studiero i skolan.

Sex exempel från olika kommuner lyftes fram för de cirka 130 deltagarna från hela Skaraborg samt representanter för nationella friskolekoncerner.

– Arbetsplatsöverenskommelser är ett sätt att arbeta för en samsyn bland personal på en skola och genom det öka elevernas känsla av trygghet i skolan. Skaraborgs kommunalförbund har stöttat skolor i flera kommuner i arbetet med att ta fram arbetsplatsöverenskommelserna och på konferensen delade flera av dem med sig av positiva resultat, säger Susanne Sandgren, projektledare Fullföljda studier Skaraborg.

Konferens om samsyn bland skolpersonal i syfte att skapa trygghet och studiero bjöd på goda exempel från hela SkaraborgDagen inleddes med en gemensam föreläsning där Hélène Jenvén berättade om sin forskning och hur metoden arbetsplatsöverenskommelse fungerar. Exemplen var hämtade från förskola upp till vuxenutbildning och perspektiven varierade från politik och ledningsnivå till vilka effekter som kan uppnås i en personalgrupp och i klassrummet. På plats fanns deltagare från alla Skaraborgs 15 kommuner, både från kommunala verksamheter och friskolor, samt representanter för nationella friskolekoncerner..

Utbildningskonceptet Trygghet och studiero – en del av Kraftsamling Fullföljda studier

Arbetsplatsöverenskommelser är ett av de verktyg som erbjuds i Utbildningskonceptet Trygghet & Studiero. Utbildningskonceptet Trygghet & Studiero syftar till att främja fullföljda studier genom att erbjuda skolor och förskolor kompetens- och metodstöd. Arbetet är en del i Skaraborgs satsning inom Västra Götalandsregionens kraftsamling Fullföljda studier och finansieras av Västra Götalandsregionen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>