Jönköping International Business School rankad Topp 100 i världen
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Jönköping International Business School rankad Topp 100 i världen

Jönköping International Business School rankad Topp 100 i världen

Publicerat av: Redaktionen

Jönköping International Business School (JIBS) vid Jönköping University är en av världens 100 högst rankade handelshögskolor när det gäller masterutbildningar. Det står klart sedan Financial Times publicerat sin årliga ranking. För första gången har JIBS säkrat en plats på den prestigefyllda listan, i stenhård global konkurrens.

–Att ta sig in på Financial Times Masters in Management ranking betyder mycket för oss. Vi ser det som en viktig milstolpe och resultatet av flera års målmedvetet arbete med kvalitet och relevans i utbildningen., säger Jerker Moodysson, vd och akademisk ledare på JIBS.

Jönköping International Business School rankad Topp 100 i världen

Jönköping International Business School är en av världens 100 högst rankade handelshögskolor när det gäller masterutbildningar.

Det finns närmare 15 000 handelshögskolor i världen och endast hundra av dem tar sig in på listan. Den globala konkurrensen är därmed oerhört hård. Rankingen spelar en viktig roll när framtida mastersstudenter jämför program och ska välja utbildning. Den har också betydelse för handelshögskolans möjligheter att fortsätta attrahera kompetent personal och att samarbeta med de bästa lärosätena i världen.

Tydlig internationell profil och goda karriärmöjligheter

JIBS har en utpräglad entreprenöriell och internationell profil och masterprogrammen är utformade för att attrahera kompetenta studenter från hela världen. Utbildningen är forskningsdriven med stark koppling till näringslivet och har ett tydligt internationellt fokus. Den starka internationella inriktningen märks tydligt i rankingen.

-Vi är en internationell handelshögskola på flera sätt. Närmare hälften av vår personalstyrka har utländsk bakgrund och ungefär 80 procent av våra mastersstudenter är internationella. Den mångkulturella miljön och möjligheten till internationellt utbyte gör studenterna väl förberedda för en global arbetsmarknad, säger Björn Kjellander, Director of Quality and Accreditation på JIBS.

Rankingen visar också att studenterna anser att utbildningen ger valuta för pengarna och att de snabbt får jobb efter examen.

-Vi lovar våra studenter att vår utbildning ska bidra till förutsättningar för dem att få ett bra liv och en bra karriär efter utbildningen. Vi är därför mycket glada över att kunna presentera konkreta bevis för att dessa löften infrias. Förhoppningsvis kan rankingen ytterligare stärka våra studenters möjligheter och därmed i förlängningen även bidra till fortsatt positiv utveckling av högskolan och regionen där vi verkar, säger Jerker Moodyson.

JIBS är den tredje handelshögskolan i Sverige som tagit sig in på Financial Times lista över master-program. Sedan tidigare är också Handelshögskolan i Stockholm och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet rankade.

Rankingen baseras på uppgifter från alumner som tog examen 2018 och fokuserar bland annat på de utexaminerades löner och karriärer, men även programmens internationella inriktning och mångfald beaktas.

Se hela ”Masters in Management 2021”-rankingen

Läs Jerker Moodyssons bloggpost

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>