Hem NYHETER Invigning av Kronoparksskolans nyrenoverade bibliotek

Invigning av Kronoparksskolans nyrenoverade bibliotek

Publicerat av: Redaktionen

Ett nytt skolbibliotek anpassat för alla barn och elever, rustat med nya digitala hjälpmedel och mysiga läshörnor står nu färdigt efter att ha genomgått en större renovering under hösten.

I skolbiblioteket finns nya läsplattor med funktioner för att enkelt kunna läsa böcker på olika språk.

Invigning av Kronoparksskolans nyrenoverade bibliotek

Det har också installerats en Hovercam – en skärm som gör det möjligt för barn och elever att hänga med i berättelsen under högläsning. Nya och tillgänglighetsanpassade möbler skapar en miljö där det är enkelt att välja och plocka bland böckerna.

– Det är viktigt att barn och elever tidigt får en bra läs- och språkinlärning. Tidig läsning och tillgång till olika språk gynnar såklart lärandet och med vårt nya bibliotek har vi stora möjligheter att väcka deras lust att lära, säger Maria Hultkrantz, rektor på Kronoparksskolan.

Eleverna har fått vara med och bestämma 

Skolbiblioteket har också fler nya böcker. Det är i första hand eleverna som fått vara med och ge önskemål som sedan elevrådet tagit med sig och förmedlat vidare. Lärarna har också utifrån de behov som finns fått ge förslag på böcker att ha med i undervisningen och på gemensamma högläsningar. Gamla böcker i bra skick har skänkts vidare till andra skolor, de med lite sämre kvalitet har fått bli konst till det nya biblioteket.

För att göra biblioteket tillgängligt under hela skoldagen så kommer fritidshemmen också att använda det dagligen och bland annat anordna bokklubbar. Även förskolorna på Kronoparken är välkomna att använda skolbiblioteket.

-Att göra satsningar på skolbiblioteken ligger väl i linje med införandet av läsaskriva- räknagarantin som infördes i höstas, säger Niklas Wikström (L), ordförande barn- och ungdomsnämnden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>