Populärt att tacka ja – antal registrerade studenter har ökat vid Umeå universitet
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Antal registrerade studenter har ökat vid Umeå universitet

Antal registrerade studenter har ökat vid Umeå universitet

Publicerat av: Redaktionen

Såväl behöriga sökande som antagna har ökat vid högskolor i landet under pandemiåren.

En bit in på höstterminen går det att bekräfta att många antagna fullföljde alla stegen – antalet registrerade studenter visar på en ökning vid Umeå universitet.

Under pandemin har antalet behöriga sökanden till högskolor ökat, såväl inför höstterminen 2020 som höstterminen 2021.

Populärt att tacka ja – antal registrerade studenter har ökat vid Umeå universitet

Söktrycket till Umeå universitet var rekordhögt inför höstterminen 2021. Ny statistik kan nu visa att antalet registrerade studenter också har ökat. Foto: Mattias Pettersson/Umeå universitet

Vid Umeå universitet slogs rekord i antal antagna behöriga sökande till program och kurser inför höstterminen 2021, en ökning med 5,7 procent jämfört med året innan.

Några veckor in i terminen går det att avgöra hur många av dessa som gått hela vägen och registrerat sig vid Umeå universitet. Sammanlagt är det 24833 personer som tackat ja till sin utbildningsplats, vilket är en ökning med 1,63 procent eller nästan 400 fler personer jämfört med samma tid 2020. Jämfört med 2019 är det en ökning på nästan 9 procent eller fler än 2000 studenter.

– Vi är väldigt glada över att så många studenter väljer att studera vid Umeå universitet. Våra utbildningar håller hög kvalitet och det är särskilt roligt att vi äntligen kan ta emot studenterna på campus igen, säger Heidi Hansson, vicerektor vid Umeå universitet. 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>