Kungsmadskolan i Växjö firar sin certifiering som Motorbranschcollege
Hem UTBILDNING Kungsmadskolan i Växjö firar nu sin certifiering som Motorbranschcollege

Kungsmadskolan i Växjö firar nu sin certifiering som Motorbranschcollege

Publicerat av: Redaktionen

Välkommen torsdagen den 26 oktober klockan 11.00 då Kungsmadskolan i Växjö firar sin certifiering som Motorbranschcollege.

Motorbranschcollege är en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska gymnasieutbildningen i syfte att stärka motorbranschens kompetensförsörjning.

Motorbranschen har ett mycket stort rekryteringsbehov, både på kort och på lång sikt. 6 900 personer behöver anställas de kommande tre åren, varav 130 personer i Kronobergs län. Därför är det viktigt att gymnasieskolans fordonstekniska utbildning attraherar fler elever. Samtidigt står utbildningen inför stora utmaningar i samband med fordonsverkstädernas teknikutveckling och digitalisering. Genom Motorbranschcollege säkerställs att eleverna får med sig relevanta kunskaper som företagen efterfrågar. Kungsmadskolan uppfyller sex kriterier som branschen fastställt.

Kungsmadskolan i Växjö firar sin certifiering som MotorbranschcollegePå plats får du bland annat möjlighet att träffa representanter från Motorbranschcollege, elever, lärare, skolledning samt regionala branschföreträdare.

Välkommen att delta vid ceremonin!

Datum: torsdagen den 26 oktober

Tid: 11.00

Plats: Kungsmadskolan, Auditoriet, Sandsbrovägen 21T, 352 33 Växjö

Kontaktpersoner:

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>