Rekordstort elevantal till Auschwitz-utställningen i Malmö!
Hem EFTER PLUGGET Ett rekordstort elevantal till Auschwitz-utställningen i Malmö

Ett rekordstort elevantal till Auschwitz-utställningen i Malmö

Publicerat av: Redaktionen

Intresset från skola är rekordstort för Auschwitz-utställningen i Malmö.

Varje vecka besöker nya skolklasser från hela Sverige utställningen på Malmömässan.

Över 30 000 elever har tagit del av världsutställningen Auschwitz. Not long ago. Not far away. sedan den öppnade upp i maj. När utställningen stänger i Malmö i slutet av januari 2023 beräknas 40 000 skolelever tagit del av berättelsen.

Om utställningen
Rekordstort elevantal till Auschwitz-utställningen i Malmö!Auschwitz var det största tyska nazistlägret, koncentrations- och dödslägret och det dödligaste av alla. Mer än 1 100 000 människor dödades bakom dess taggtrådsstängsel.

Idag tjänar kvarlevorna och historien av denna entydiga symbol för de fasor som Nazityskland utförde som en universell varning för de faror som härrör från hat, intolerans och antisemitism, och får oss att se mänsklig grymhet i det yttersta.

För första gången i historien visas mer än 700 originalföremål i den första vandringsutställningen om Auschwitz som samproducerats av Musealia och Auschwitz-Birkenau State Museum. En gripande och verklig berättelse genom ett av de mörkaste kapitlen i mänsklighetens historia som väcker folks medvetande.

– Detta är inte en världsutställning, utan en utställning för världen som berör, påminner och utvecklar alla skolelever, säger Stefan Papangelis på Nordic Exhibitions som är arrangör för Auschwitz. Not long ago. Not far away. i Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>