KulturKraft bjuder in skolpersonal till Kulturutbudsdagen
Hem UTBILDNING KulturKraft bjuder in skolpersonal till Kulturutbudsdagen

KulturKraft bjuder in skolpersonal till Kulturutbudsdagen

Publicerat av: Redaktionen

Alla som arbetar med och för kultur för barn och unga i förskolan, skolan och gymnasiet i Örebro län hälsas välkommen till Kulturutbudsdagen onsdag 15 november på Kulturkvarteret i Örebro.

Dagen är kostnadsfri och alla vuxna erbjuds att ta med sig upp till tre barn/ungdomar. Anmälan ska ske senast 30 oktober.

Under Kulturutbudsdagen får du ta del av KulturKrafts utbud för 2024 – ett helt smörgåsbord av professionella workshops, föreställningar eller aktiviteter inom konstområden som teater, dans, bild och form, slöjd, kulturarv, musik och litteratur för barn och unga mellan 3-19 år.

KulturKraft bjuder in skolpersonal till KulturutbudsdagenUtbudet innehåller bokningsbara aktiviteter och upplevelser inom konstområden som bild och form, dans, film, kulturarv, litteratur, musik, nycirkus, slöjd (hård och textil) och teater.

Utbudet består av utvalda professionella fria aktörer inom och utanför länet samt institutioner och besöksmål i Örebro län. Alla erbjuder kulturaktiviteter som får barn att växa, både som individer och grupp.

Kulturutbudsdagen är ett årligt evenemang som vänder sig till dig som är lärare, förskollärare, rektor, bibliotekarie, kultursekreterare, samordnare, kulturombud eller på annat sätt arbetar med kultur för barn och unga i förskolan, skolan och gymnasiet. Dagen arrangeras av Nätverket för Regional Kulturutveckling i samarbete med Region Örebro län och Örebro kommun.

Alla barn har rätt att få skapa och uppleva kultur i en tillåtande atmosfär utifrån egen förmåga. Därför tog Region Örebro län fram modellen KulturKraft – för varenda unge. Hösten 2023 kommer en översyn av KulturKrafts-modellen att göras för att se på vilket sätt modellen kan utvecklas och förbättras. Vilka åtgärder översynen kan resultera i kommer att meddelas i december 2023.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>