Entreprenörsvecka på Sjulnässkolan
Hem EFTER PLUGGET Entreprenörsvecka nu på Sjulnässkolan

Entreprenörsvecka nu på Sjulnässkolan

Publicerat av: Redaktionen

Under vecka 9 har Sjulnässkolan genomsyrats av entreprenörsanda.

Hela skolan från årskurs 4 till 9 har arbetat med entreprenörskap på olika sätt och veckan avslutades med en mässkväll.

– Vi startade entreprenörsveckan 2015 och det är en uppskattad vecka där alla elever är delaktiga på olika sätt. Eleverna är bra på olika saker och under den här veckan får de visa upp vad de är bäst på. De kan vara saker som man kanske inte får visa i den vanliga undervisningen, säger Tony Lindfors, lärare på skolan.

Entreprenörsvecka på Sjulnässkolan

Entreprenörsveckan är en uppskattad tradition på Sjulnässkolan som involverar alla elever på skolan. Foto: Piteå kommun

Årskurs 7

Under veckan har årskurs sju varit ansvariga för markservicen. De har raggat sponsorer, bakat fika, dekorerat skolan och dokumenterat under veckan. De har även slöjdat föremål som var till salu under mässkvällen. Alla pengar som kommer in går tillbaka till barnen via Majblommans förening i Piteå.

Årskurs 9 ställer ut sina idéer under mässkvällen

Årskurs nio fick i uppdrag att utveckla eller förbättra en idé och visa upp den med film, bild, teckningar eller modeller. De presenterade sina idéer för besökarna på mässkvällen. Årskurs 8 har varit på prao under veckan.

Även mellanstadiet deltog under veckan

Årskurs 4 har gjort en modell av ett samhälle i kartong för att få en bild av hur ett samhälle fungerar. Årskurs 5 arbetade med reklam och källkritik. Årskurs 6 jobbade med hushållsekonomi där de tilldelades en roll och utifrån det fick lägga upp sin vardagsekonomi.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>