Hem NYHETER Lärare från Partille nominerade till Guldäpplet

Lärare från Partille nominerade till Guldäpplet

Publicerat av: Redaktionen

Digital kompetens blir allt viktigare i skolan.

Från i höst gäller reviderade läroplaner och kursplaner som innebär att alla elever ska bli digitalt kompetenta.

Lärare från Partille nominerade till Guldäpplet

Att integrera och använda sig av digitala verktyg i undervisningen är både en pedagogisk möjlighet och en utmaning för lärarna.

– Årets nominerade till Guldäpplet visar i praktiken hur undervisningen och lärande kan utvecklas i skolan genom att ta tillvara de digitala möjligheterna. Erfarenheterna från de nominerade är viktigare än någonsin nu i höst, när de nya styrdokumenten som betonar frågan om digital kompetens börjar gälla, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

Tre av de nominerade från Partille

Frida Lindén, lärare på Vallhamra skola

Har en central roll för undervisningsutvecklingen inom digitalisering både i sitt arbetslag och i hela Partille. Hon har gjort både skrivande och muntligt berättande till roliga och autentiska skoluppgifter genom att engagera sina elever i skrivprojektet Partille Stories och systerprojektet Partille Talks. Som ett av flera exempel var Frida också tidigt igång med att använda Skype för att ta med eleverna ut i världen genom olika “mystery Skype”-projekt.

Eva Söderberg, lärare i slöjd på Vallhamra skola

En pionjär kring undervisningsutveckling inom slöjdämnet med en passion för och kompetens kring skapande med IT som material. Hon har under flera års tid dessutom lett utvecklingen av såväl digital dokumentation som ett verktyg för arbetsprocessen i slöjd. Det ger hennes elever en unik möjlighet att kombinera uttryck och tekniker som annars inte ingår i det typiska slöjdklassrummet.

Anna Bäckbro, förskollärare och utvecklingspedagog i Partille kommun

Har lett arbetet med Partille Makerspace tillsammans med pedagoger från förskola till högstadiet. Har bidragit till att implementera programmering och ”makerkultur” som två av flera uttryckssätt som barnen får utvecklas genom. Med fokus på lärande och utforskande av omvärlden har IT varit en naturlig del av Annas praktik.

Vinnaren utses i oktober

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg den 27 september, kl 14.30 på Lärarscenen. Den slutliga vinnaren presenteras måndagen den 29 oktober på Skolforum & Framtidens Lärande, Stockholmsmässan i Älvsjö.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>