Hem NYHETER Lärare prisad på World Cookbook Awards i Kina

Lärare prisad på World Cookbook Awards i Kina

Publicerat av: Redaktionen

För ett och ett halvt år sedan gav han ut sin första kokbok, Smak av norrsken.

Nu prisas han på internationella kokbokstävlingen, Gourmand World Cookbook Awards, i två kategorier: Food Writing och Arctic Food Culture.

Lärare prisad på World Cookbook Awards i Kina

Björn Ylipää tar emot sina priser på kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards i kinesiska kuststaden Yantai.

Universitetsadjunkten och matkonstnären Björn Ylipää har varit i Kina på världens största evenemang för matkultur: Gourmand World Cookbook Awards.

Han var där och tävlade med sin kokbok Smak av norrsken som kom ut häromåret, vilken var nominerad i två kategorier, Food Writing och Arctic Food Culture. Och det gick bra. Björn och boken prisades i båda, med en andraplats i Food Writing och en tredjeplats i Arctic Food Culture.

– En otrolig resa! En bildningsresa från att varit skogsarbetare i Pajala och vidare in i den akademiska världen och nu detta pris med min första bok.

– Jag ville inte göra en vanlig kokbok utan mer utifrån mitt ämnesområde Storytelling by foodmed ett personligt anslag med min egen matresa. Och nu detta. Ofattbart!, säger Björn Ylipää, universitetsadjunkt i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>