Hem NYHETER Examensdags för de första studenterna på nytt program med dubbelexamen

Examensdags för de första studenterna på nytt program med dubbelexamen

Publicerat av: Redaktionen

Den 8 juni kan Constantin Gully-Valdenaire och Léa Claude lägga till ytterligare en examen till sin växande lista med meriter.

De ingår i en grupp franska studenter som är de första som slutför ett nytt program med dubbelexamen vid Jönköping International Business School.

Studenterna är två av en grupp på tio studenter från Kedge Business School i Bordeaux. De har tillbringat ett och ett halvt år på Jönköping International Business School för att studera en kandidatexamen i företagsekonomi som komplement till sin masterexamen från Frankrike.

Examensdags för de första studenterna på nytt program med dubbelexamen

Studenterna med dubbel examina, Léa Claude och Constantin Gully-Valdenaire

För Léa Claude var Jönköping International Business School förstavalet av högskola för hennes dubbelexamen.

– Företagsekonomiprogrammet var väldigt intressant för mig och väl anpassat till vad jag läste vid Kedge. Det fanns kurser om inköp och försäljning som jag inte kunde hitta på något annat av Kedges partneruniversitet. Jag var också riktigt nyfiken på Sverige. Jag ville uppleva hur det var att bo i ett land som rankas högt när det gäller lycka och välbefinnande, som har ett starkt näringsliv och stabilt samhälle.

Studenterna upplevde emellertid en stor skillnad mellan Kedge Business School och Jönköping International Business School.

– Vid Kedge är klasserna obligatoriska och flera i veckan. Det är lite som att gå i grundskolan. På Jönköping International Business School har du mer fri tid, men du måste växa upp lite, ta mer eget ansvar för din studietid, säger Constantin Gully-Valdenaire.

Léa Claude instämmer.

– Det finns mer av en universitetskänsla här, du får tid att verkligen förstå ditt ämne. Men du kastas också i den djupa delen av poolen och behöver själv ta hand om dina studieuppgifter. Det är också mer informellt här; i Frankrike är våra lärare strängare och förväntar sig mer disciplin.

Det är en lång resa för studenterna. Under de senaste fyra åren har de studerat och arbetat i fyra olika länder. Ett och ett halvt år har varit i Sverige och de har tillbringat den fjärde, femte och åttonde terminen på Jönköping International Business School.

– Du spenderar mycket tid på att flytta till olika länder, säger Constantin Gully-Valdenaire, som inte bara varit bosatt i Jönköping, utan även varit praktikant på företag i Spanien och Australien.

– Ibland vill du bara åka hem och vara på ett och samma ställe ett tag. Men jag fortsätter, för jag vet att i slutändan är det så värdefullt med dessa erfarenheter.

Léa Claude instämmer.

– Varje erfarenhet har varit en utmaning, men jag gillar det. Min nästa pratikplats är vid BIMTECH (Birla Institute of Management Technology) i New Delhi. Indien kommer att vara ett utmanande land att anpassa sig till, men jag tror att förmågan att kunna leva på olika platser i världen är attraktivt för framtida arbetsgivare.

Studenter på programmet International Management vid Jönköping International Business School deltar också i utbildningen med dubbla examina och är för närvarande på utbyte vid Kedge Business School där de kommer att avlägga sin kandidatexamen år 2019.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>