Hem EVENT Lärarpriset Guldäpplet kliver in på Sveriges största lärarscen – Bokmässan i Göteborg

Lärarpriset Guldäpplet kliver in på Sveriges största lärarscen – Bokmässan i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

I höst flyttar prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet in på Sveriges största lärarscen – Bokmässan i Göteborg.

Och Bokmässans deltagare och besökare kommer att få många tillfällen att se och höra årets Guldäpplepristagare, lärare som prisas för att de förnyar och utvecklar undervisningen.

Guldäpplet har i drygt tio år delats ut på Skolforum i Stockholm, men byter i år arena och stad till Bokmässan och Göteborg. Digital kompetens blir allt viktigare i hela samhället så också i skolan. Att integrera och använda sig av de digitala verktygen i undervisningen är både en pedagogisk möjlighet och en utmaning för lärarna. Lärarpriset Guldäpplet lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt.

Lärarpriset Guldäpplet kliver in på Sveriges största lärarscen – Bokmässan i Göteborg

– När digitalisering just nu tar stora steg i svensk skola är det betydelsefullt att skolans lärare och Guldäpplet tar tydlig plats på Bokmässan. Det placerar skolan och Guldäpplet där de hör hemma – mitt i kulturen. Med Guldäpplet blir den digitala kulturen och lärandet, uttrycken och arbetsformerna ännu mer synliga och belysta på Bokmässan, säger Peter Becker, Stiftelsen DIU, Guldäpplejuryns ordförande.

– Det är glädjande att Guldäpplet tar plats på Bokmässan, ett prestigefullt pris som lyfter skola och lärare. I diskussioner kring skolan och den kritik lärare får utstå blir det extra viktigt att lyfta de fantastiska insatser som görs, säger Frida Edman, mässansvarig Bokmässan

Guldäpplet som har delats ut sedan 2002 bygger på nomineringar från kollegor och skolledare i hela landet och speglar professionens beprövade erfarenhet. Nominerade och pristagare demonstrerar i praktiken hur undervisning och lärande kan utvecklas i skolan genom att ta tillvara de digitala möjligheterna.

Med 4 000 programpunkter och 2 000 författare och föreläsare erbjuder Bokmässan massor av ny kunskap för personal inom skola och utbildning. I seminarieprogrammet finns ett separat Skolspår, som består av ett antal seminarier ur det ordinarie programmet speciellt utvalda för personer som arbetar inom skola och utbildning

På Bokmässan, 26-29 september i Göteborg, kommer årets pristagare att dela med sig av sina erfarenheter. Guldäpplet medverkar i Skolspårsprogrammet liksom på övriga scener. Den 26 september tillkännages finalisterna, och fredagen den 27 september presenteras vinnaren på Biblioteks- och berättarscenen. Själva prisutdelningen sker i anslutning till Bokmässan under kvällen den 27 september.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>