Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Lärarrekrytering i Finland 27-28 mars

Lärarrekrytering i Finland 27-28 mars

Publicerat av: Redaktionen

Arbetsförmedlingen och Eskilstuna kommun genomför en rekryteringsträff i Vasa, Finland, 27-28 mars.

Målet är att rekrytera finska svensktalande lärare till grundskolor i Eskilstuna.

Rekryteringsträffen anordnas av Arbetsförmedlingen Eures i Finland tillsammans med Eures rådgivare på Arbetsförmedlingen i Sverige. Eskilstuna kommun och Eures genomförde förra året en rekryteringsträff i Åbo då en handfull lärare rekryterades.

Lärarrekrytering i Finland 27-28 mars– Vi arrangerar rekryteringsträffen i Finland eftersom det finns ett överskott av lärare där, säger Catarina Haglund, Eures rådgivare Arbetsförmedlingen Eskilstuna. Det är idag brist inom många yrkesgrupper i Sverige och då är en väg att rekrytera i Europa, vilket är något Eures hjälper till med.

På den kommande rekryteringsträffen i Vasa kommer också Malmö stad och Örebro kommun att delta. Samtliga har ett stort behov av att anställa lärare inom ett brett spann av ämnesområden.

– Redan vid vår första rekryteringsresa till Finland i höstas anställde vi flera lärare som nu är på plats och undervisar våra elever. Vi är glada över det ömsesidiga utbytet där vi får möjlighet att anställa kompetenta lärare samtidigt som vi erbjuder ett utvecklande arbete till dem som är arbetssökande. Nu hoppas vi hitta ännu fler som är intresserade av att komma och jobba hos oss, säger Eva Kälvehed, HR-utvecklare inom Barn- och utbildningsförvaltningen, Eskilstuna kommun.

Rekryteringsträffen genomförs under två dagar. Första dagen inleds med en informationsträff och därefter blir det intervjuer med intresserade lärare. Dag två är enbart avsatt för intervjuer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>