Dugga tar in 46 miljoner SEK i ny investeringsrunda för global expansion
Hem TEKNIK Dugga tar in 46 miljoner SEK i ny investeringsrunda för global expansion

Dugga tar in 46 miljoner SEK i ny investeringsrunda för global expansion

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska EdTech-företaget Dugga tar in nya miljoner i en A-runda, för att skala upp bolagets verksamhet globalt.

Dugga tar in 46 miljoner SEK i ny investeringsrunda för global expansion

Svenska Dugga uppskattas världen över för sin innovativa och smarta provplattform för alla typer av kunskapsutvärdering. Nu tar bolaget in nya miljoner för global expansion.

Det internationella VC-bolaget Sparkmind har tagit lead i rundan tillsammans med såväl befintliga som nya investerare.

Under det senaste året har lärare och studenter i över 100 länder börjat använda Duggas plattform för digitala prov i skolan. Nu tas 46 miljoner kronor in i riskkapital för en global satsning.

Dugga grundades av lärar-och forskarduon Claudia Rademaker och Patrik Nilsson i ett forskningsprojekt vid Handelshögskolan i Stockholm och Stockholms universitet. Den digitala provplattformen har funktioner som verkligen behövs bland skolor, lärare och studenter för att möjliggöra en mer effektiv och rättvis bedömning av kunskap. Idag används Dugga i 120 länder världen över. Den forskningsbaserade och innovativa provplattformen har väckt Microsofts intresse och nyligen utnämndes Dugga till vinnaren av Microsoft Global Partner of the Year Award in Education.

”Duggas lösning för digital kunskapsutvärdering inom utbildning är väl positionerad för att växa snabbt på en marknad med ökande efterfrågan. Dugga är ledande inom branschen och har ett talangfullt team som gör att vi är övertygade att företaget kommer att skala globalt”, säger Kai Talas, partner på Sparkmind.

Investerare gör gemensam sak med internationellt VC-bolag

Den största investeraren är Sparkmind men även befintliga aktieägare samt flera investerare med en bakgrund från Handelshögskolan i Stockholm går in i rundan. Med de två aktiva grundarna i bolagets vassa team är forskning och innovation centrala framgångsfaktorer.

”Det känns jättespännande att välkomna vår lead-investor Sparkmind till Dugga och vi ser framemot att fortsätta vår resa och uppdrag tillsammans. Med den nya investeringen kan vi fånga den stora internationella efterfrågan som finns för Dugga. Vi kan nu verkligen påskynda expansionen för att ge skolor världen över nya sätt att utvärdera kunskap och förbättra lärandet”, säger grundarna Claudia Rademaker (VP, CMO) och Patrik Nilsson (VP, CSO).

Sparkmind är det första nordiska VC-företaget med fokus på EdTech-sektorn. En av nyckelfaktorerna bakom investeringen är att Dugga tillhandahåller forskningsbaserade lösningar för digitala prov för att effektivisera lärarnas arbete och ge studenter lika möjligheter till kunskapsutvärdering.

“Vi är imponerade över allt som vårt talangfulla team har uppnått, speciellt under det senaste utmanande året. Det känns fantastiskt att ha fått stöd från en EdTech-investerare som Sparkmind som gör det möjligt för oss att expandera globalt”, säger Maria Gårdlund (CEO) och Bengt Jönsson (Styrelseordförande).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>