Årets nominerade till lärarpriset Guldäpplet visar att digitaliseringen nu når skolan på bred front och berikar alla ämnen.
De nominerade är lärare som är drivande i att ge hela skolan – alla elever och alla lärare – möjlighet att dra nytta av digitaliseringen.
Nytt för året är att flera lärarteam är nominerade, ett exempel på betydelsen av kollegialt samarbete för att utveckla skolan.
Drygt hundratalet lärare har i år nominerats till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet. Det är lärare från hela landet, från förskola till gymnasium och komvux.
– Utvecklingen av kollegiala samarbetsformer, och särskilt med stöd av skolledning och huvudman, är en nyckelfaktor för att de digitala stöden ska nå alla lärare och hela skolan, för att bidra till alla elevers utveckling. Därför är det inspirerande för hela lärarkåren och betydelsefullt att detta tydligt avspeglas i årets nomineringar, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

Lärarpriset Guldäpplet delas ut årligen sedan 2002. Foto Bo Helmersson.
– Guldäpplet visar hur lärarprofessionen tar utvecklingen av lärandet framåt och att lärarna år efter år tar stort ansvar för digitalisering och det kollegiala samarbetet. Guldäpplet banar väg för en vassare och ännu skickligare lärarkår. Tillsammans med att nu Sveriges Lärare bildas kan vi nu ännu bättre värna professionens ställning på dessa områden, säger Robert Fahlgren, 2:e vice ordförande i Lärarförbundet och medlem i Guldäpplets jury sedan 2008.
Bland de nominerade utser juryn, bestående av tidigare pristagare och partners, tre finalister som presenteras den 7 oktober. Prisutdelningen kommer att ske i samband med Guldäpplets Dag, i Stockholm den 20 oktober.