Ledande i lärarkollektivet nominerade till Guldäpplet
Hem EVENT Ledande i lärarkollektivet nominerade till Guldäpplet 2022

Ledande i lärarkollektivet nominerade till Guldäpplet 2022

Publicerat av: Redaktionen

Årets nominerade till lärarpriset Guldäpplet visar att digitaliseringen nu når skolan på bred front och berikar alla ämnen.

De nominerade är lärare som är drivande i att ge hela skolan – alla elever och alla lärare – möjlighet att dra nytta av digitaliseringen.

Nytt för året är att flera lärarteam är nominerade, ett exempel på betydelsen av kollegialt samarbete för att utveckla skolan.

Drygt hundratalet lärare har i år nominerats till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet. Det är lärare från hela landet, från förskola till gymnasium och komvux.

– Utvecklingen av kollegiala samarbetsformer, och särskilt med stöd av skolledning och huvudman, är en nyckelfaktor för att de digitala stöden ska nå alla lärare och hela skolan, för att bidra till alla elevers utveckling. Därför är det inspirerande för hela lärarkåren och betydelsefullt att detta tydligt avspeglas i årets nomineringar, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

Ledande i lärarkollektivet nominerade till Guldäpplet

Lärarpriset Guldäpplet delas ut årligen sedan 2002. Foto Bo Helmersson.

– Guldäpplet visar hur lärarprofessionen tar utvecklingen av lärandet framåt och att lärarna år efter år tar stort ansvar för digitalisering och det kollegiala samarbetet. Guldäpplet banar väg för en vassare och ännu skickligare lärarkår. Tillsammans med att nu Sveriges Lärare bildas kan vi nu ännu bättre värna professionens ställning på dessa områden, säger Robert Fahlgren, 2:e vice ordförande i Lärarförbundet och medlem i Guldäpplets jury sedan 2008.

Bland de nominerade utser juryn, bestående av tidigare pristagare och partners, tre finalister som presenteras den 7 oktober. Prisutdelningen kommer att ske i samband med Guldäpplets Dag, i Stockholm den 20 oktober.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>