Hem KOMMUNER Matlådor till gymnasieelever återinförs

Matlådor till gymnasieelever återinförs

Publicerat av: Redaktionen

I samband med att distansundervisning för gymnasiet förlängts till 24 januari har Växjö kommun fattat beslut om att återigen erbjuda eleverna matlådor för avhämtning.

Erbjudandet omfattar samtliga elever på Växjö kommuns tre kommunala gymnasieskolor och börjar gälla i samband med vårterminens start.

Matlådor till gymnasieelever återinförs

Precis som i våras kommer beställningen av matlådorna ske via kommunens e-tjänst och kan sedan hämtas vid varumottagningen på Katedralskolan, Kungsmadskolan, Teknikum, Sörgården i Rottne, Solgården i Gemla, Lammengatan i Lammhult, Sjöliden i Braås samt Ingestadskolan.

Det kommer vara möjligt att hämta ut fem matlådorna för hela veckan vid i ett tillfälle, vilket också stark rekommenderas för att undvika trängsel och onödiga transporter.

– Jag är väldigt glad över att vi kan genomföra detta. Distansundervisning kan vara påfrestande på flera olika sätt och att då kunna erbjuda lagad mat till de elever som är i behov av det känns väldigt bra, säger Eva Johansson (C), 1:a vice ordförande i kommunstyrelsen.

Mer instruktioner och hålltider kommer i januari

Information om utlämningstider och andra praktiska detaljer kommer att kommuniceras till elever och vårdnadshavare i början av januari.

Växjö kommun vill poängtera att avhämtning av matlådor inte på något sätt undantar att de nationella råden ska följas. De som beställer och hämtar ut sina matlådor ska:

  • visa respekt och hålla avstånd till personal på avhämtningsplatsen samt till övriga som hämtar samtidigt.
  • inte hämta ut matlåda om de eller någon i hushållet är sjuk.

Om ovan punkter inte efterföljs eller om avhämtningen av andra anledningar inte bedöms skötas på ett smittsäkert sätt kommer Växjö kommun avbryta erbjudandet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>