Hem SÄKERHET Majoritet vill se mer övervakning i skolmiljön

Majoritet vill se mer övervakning i skolmiljön

Publicerat av: Redaktionen

En nyligen genomförd undersökning visar att över hälften av de tillfrågade vill förse alla skolor med kameror i gemensamma utrymmen.

Tryggheten i skolmiljön för både lärare och elever är ett ständigt aktuellt ämne. 

Majoritet vill se mer övervakning i skolmiljön

Johan Jacobsson, vd på Sylog

Enligt en undersökning som it-företaget Sylog har gjort svarar en majoritet, 53 procent, av de tillfrågade att de vill att alla skolor har kameror som övervakar gemensamma utrymmen.

Drygt var fjärde menar att kameror bara ska vara tillåtet om det pågår brottslighet där. Andelen som säger helt nej till kameror är 16 procent, eftersom det skulle vara integritetskränkande för barnen.

– Kameror kan vara ett sätt att öka tryggheten för både elever och lärare i skolan. Samtidigt finns en integritetsaspekt i detta och vi ser i undersökningen att de yngre målgrupperna är betydligt mer tveksamma till kameror än de äldre, säger Johan Jacobsson, vd på Sylog.

Resultat

Skulle du vilja att alla skolor hade kameror i gemensamma utrymmen och på skolgårdarna?

Ja, det skulle minska bråk och oro 53 %
Bara om det pågår brottslighet där 26 %
Nej, det skulle vara alltför integritetskränkande för barnen 16 %
Vet ej

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>