Nyfiken på att testa dina kunskaper? Mattecentrums quiz och lösningsförslag för högskoleprovet ute nu!
Hem UTBILDNING Mattecentrums quiz och lösningsförslag för högskoleprovet ute nu!

Mattecentrums quiz och lösningsförslag för högskoleprovet ute nu!

Publicerat av: Redaktionen

Mattecentrum har nu offentliggjort sina förslag till lösningar på de kvantitativa delarna av helgens högskoleprov och även skapat ett högskoleprovs-quiz.

Varje år uppmärksammas de språkliga delarna i media, men vi vill med detta framhäva matematikdelen och uppmana alla att testa sina kunskaper i vårt quiz.

Under helgen genomförde tusentals människor runt om i Sverige högskoleprovet. Hälften av provet består av den kvantitativa matematikdelen, och det testar kunskaperna från grundskola till Matte 1-nivå på gymnasiet (tidigare Matte A). Denna del utgör alltså hälften av den allmänbildning som efterfrågas för högre utbildning. Trots detta är det ovanligt att media fokuserar på den kvantitativa delen, istället betonas ofta ordförståelsen.

Nyfiken på att testa dina kunskaper? Mattecentrums quiz och lösningsförslag för högskoleprovet ute nu!

Studenter som skriver högskoleprov.

”God kunskap i matematik är avgörande för framtiden, både för individen och samhället som helhet. I grund och botten handlar det om att utveckla förmågan att lösa problem. Att vi återigen snabbt presenterar lösningar och ett quiz är vårt sätt att lyfta fram matematiken, och jag är stolt över hur snabbt vi kunde tillhandahålla detta. Ett extra tack till våra fantastiska mattecoacher”, säger Ellen Eriksson, Generalsekreterare på Mattecentrum.

Är du nyfiken på hur många rätt du hade haft på Högskoleprovets kvantitativa delar?

Ta del av våra lösningsförslag här.

Och gör vårt quiz här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>