Hem NYHETER Medborgarskolans kursnyheter våren 2021

Medborgarskolans kursnyheter våren 2021

Publicerat av: Redaktionen

Hitta din inre artist, utforska skräckromantisk litteratur, sy ett personligt munskydd, få en introduktion till permakultur, prova yoga för stela män och lär dig laga mat med vilda växter.

Det är några kursnyheter som Medborgarskolan erbjuder i Skåne i vår.

Medborgarskolans kursnyheter våren 2021

Flera av kurserna ges på distans för alla att ta del av.

I helgen är det premiär för Medborgarskolans nya kursprogram som går ut till alla hushåll i Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Osby, Ystad, Lomma och Bjärred. Där presenterar vi vårens kursnyheter och alla de möjligheter som erbjuds för personlig utveckling, meningsfulla fritidsaktiviteter, nya möten, lokala som globala perspektiv.

Coronaläget
Precis som övriga samhället utmanas och påverkas vår verksamhet av covid-19 och vi har för tillfället stängt ner alla våra fysiska aktiviteter till den 24 januari. Detta i väntan på nya rekommendationer från FHM och Region Skåne. Men vi vill ändå fortsätta att inspirera människor till en roligare vardag och samtidigt lyfta alla oväntade möjligheter som finns på distans.

Distanskurser för alla smaker
Medborgarskolan Syd erbjuder ett stort och varierat utbud av distanskurser inom ämnesområden som hantverk, måleri, språk, skrivande, data, hälsa, musik, sjöliv och natur. Bland vårens nyheter på distans finns exempelvis följande kurser:

  • Artistcoaching – från talang till artist
  • Permakultur – en introduktion
  • Video för sociala medier
  • Sy munskydd i tyg
  • Kalligrafi
  • Dragspel
  • Gitarr
  • Körsång med Happy Voices och Gabriel Forss
  • Skriv spänning
  • Kroatiska för nybörjare

Vårens kursprogram – för nytta och nöje
I bifogad länk kan du bläddra och ladda ner vårt nya program. Här får du både intressant och tänkvärd läsning. Möt Lotta-Karin Almgren som brinner för hållbarhet och läser till jägare för att bli självförsörjande. Ta reda på varför kultur spelar en avgörande roll i kriser genom en intervju med forskaren Gunnar Bjursell vid Karolinska Institutet. Och lär dig lägga ditt eget kompetenspussel genom rådgivaren Linda Lekander som varje dag hjälper människor att komma vidare i sin arbetslivsresa efter sjukdom, arbetslöshet och varsel. Med mera!

Till vårprogrammet 2021 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>