Dance 10.000: Generation Pep lanserar världens första musikvideo med 10.000 steg
Hem Efter plugget Dance 10.000: Generation Pep lanserar världens första musikvideo med 10.000 steg

Dance 10.000: Generation Pep lanserar världens första musikvideo med 10.000 steg

Publicerat av: Redaktionen

En musikvideo där en nioårig stjärndansare gör en unik koreografi med 10.000 steg och specialskriven musik av franska EDM-duon Justice.

Dance 10.000: Generation Pep lanserar världens första musikvideo med 10.000 steg

Dance 10.000: Generation Pep lanserar världens första musikvideo med 10.000 steg

Den oväntade danskampanjen från Generation Pep har redan väckt uppmärksamhet och ska inspirera fler barn och unga att dansa och röra sig mer.

Bara två av tio barn i Sverige når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet varje dag, och tonårstjejer är den grupp som rör sig minst. Det visade den årliga undersökningen Pep Rapporten, som Generation Pep genomfört bland barn och ungdomar i Sverige.

För att inspirera fler att röra sig lanserar nu organisationen en världsunik kampanj, Dance 10.000, med bland annat en musikvideo med den första koreograferade dansen innehållande 10.000 steg, just det antal steg som ofta används som ett riktmärke för daglig fysisk aktivitet.

“Vi vet att barn och ungdomar i Sverige rör sig för lite, och den negativa trenden har tyvärr fortsatt under pandemin. Men varje steg räknas, det viktiga är inte antalet steg eller just tiotusen steg, det viktiga är att vi rör oss varje dag. Vi hoppas att den här kampanjen kan inspirera fler till att dansa och känna rörelseglädje”, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep.

I musikvideon följer vi en ung tjej som vaknar upp på morgonen och direkt börjar röra sig i takt till musiken. Hon går upp, äter frukost och fortsätter dansa ut på gatan i bostadsområdet, ner i tunnelbanan, in på skolan och i idrottshallen innan hon vänder hemåt igen. Filmen avslutas med att hon kastar sig på sängen hemma i rummet samtidigt som den stegräknare som synts i bild under hela musikvideon till slut når 10.000.

Se musikvideon här: Generation Pep – Dance 10.000 (Justice – D.A.N.C.E x Fire x Safe and Sound)

Musiken i videon är specialgjord för kampanjen av franska EDM-duon Justice. Det är en ny version av deras hitlåt D.A.N.C.E. från 2007 som hörs i videon – och en av medlemmarna, Gaspard Augé, dyker även upp i en oväntad cameo som vaktmästare på skolan.

Generation Pep bildades 2016 av Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Organisationen arbetar utifrån visionen att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

“Hela samhället behöver engageras i barn och ungas hälsa. Alla behöver ta ansvar för att kunna skapa den förändring som behövs för att alla barn och ungas ska få möjlighet och ha viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Barndomen går inte i repris”, säger Carolina Klüft.

Den senaste Pep Rapporten visar på nedslående siffror rörande barn och ungas rörelse och matvanor. Endast 14 procent av de barn som ingår i studien rör på sig i den utsträckning de behöver samt äter tillräckligt av det som kroppen mår bra av. Men socioekonomiska faktorer gör att skillnaderna är stora mellan olika familjer.

”Forskningen visar tydligt att alla barn och ungdomar inte har samma möjligheter att vara fysiskt aktiva eller leva ett hälsosamt liv. Vi ser att bland annat socioekonomiska faktorer och kön har en stor inverkan på barns levnadsvanor. Det innebär att grupper av barn idag riskerar att halka efter, inte minst tjejer, och att hälsoklyftorna ökar i samhället”, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep.

Se bakom kulisserna på inspelningen och intervju med Carolina Klüft och Prins Daniel: /länk/

Förutom musikvideon, som fått sin spridning genom sociala kanaler, består kampanjen av instruktionsfilmer, tutorials, som uppmuntrar fler att testa på dansstegen från filmen. Dessutom involveras både frivilliga ambassadörer och de partnerföretag som är knutna till Generation Pep. För den som vill veta mer om kampanjen och vad man kan göra för att komma tillrätta med problemen finns information på www.generationpep.se.

Kampanjen är skapad av flera kända aktörer som ställt upp utan ersättning. Den kreativa idén och kampanjplanen är framtagen av Forsman & Bodenfors, filmen är inspelad på olika platser i Stockholm av svenske musikvideoregissören Filip Nilsson. Fotografen är Mattias Rudh och efterbearbetningen är gjord av Swiss och Company3. För hjälp med aktiveringen har Verizon Media, Social Zense och flera ambassadörer och influencers hjälpt till.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>